Friske idéer: Juryen er klar

En svært kompetent jury sitter klare til å bidra til at den friskeste idéen kan bidra til å løse unge menneskers søvnproblemer.

DAM Redaksjonen • 21 okt. 2016
28. og 29. oktober, altså om ganske nøyaktig én uke, arrangerer Stiftelsen Dam idéjam-en #friskeidéer. Kort fortalt handler det om et møte mellom helseorganisasjoner og startup-miljøer, der målet er en innovativ og teknisk løsning på et brukerbehov. Etter en innledende søknadsrunde var det Mental Helse som ble valgt ut til å bli med på #friskeidéer med sitt behov for å finne noen løsninger for å forebygge søvnproblemer blant ungdom – et problem som rammer veldig mange i større eller mindre grad, og som kan ha svært alvorlige konsekvenser, både for den enkelte og for samfunnet. I disse dager foregår innspurten på å rekruttere startup-er som har utviklet tekniske løsninger, som kan tilpasses denne brukergruppa. I løpet av 24 timer, fra fredag til lørdag, skal ungdom, frivillige og representanter for Mental Helse, Ung Arena og Rask psykisk helsehjelp sitte sammen med startup-ene, for å finne kreative løsninger. På slutten av den siste dagen skal de ulike løsningene presenteres for en jury, som igjen velger én vinner som får 100.000 kroner til å videreutvikle konseptet, sammen med Mental Helse. Les mer om idéjam-en #friskeidéer her! Og nå kan vi presentere den svært kompetente juryen, som består av mennesker med ulik kompetanse innen helse, innovasjon, frivillighet og tech: