Blir det ditt prosjekt som vinner i år?

20. september er det frist for å nominere prosjekter til Helseprisen 2021.

DAM Redaksjonen • 8 sep. 2021

Stiftelsen Dam deler hvert år ut Helseprisen på Frivillighetens dag 5. desember. Nå går snart fristen ut for å nominere prosjekter til årets pris.

Riktignok er det en liten stund til vinneren kåres, men om du vil være med i kampen om å vinne Helseprisen 2021 så begynner det å haste.

20. september 2021 er det nemlig frist for å nominere ditt favorittprosjekt. Nominere gjør du enkelt ved å fylle ut alle punktene i skjemaet under:

For å gjøre det litt enklere å nominere har vi laget en liste over «ofte stilte spørsmål» om Helseprisen nederst i denne saken.

Men aller først tenkte vi å fortelle litt om alt det morsomme som skal skje framover.

Finalistene velges

Juryen

Juryen skal lese gjennom nominasjonene og velge ut tre finalister. Juryen til Helseprisen 2021 består av følgende personer:

  • Ingrid Stenstadvold Ross, styreleder i Stiftelsen Dam og generalsekretær i Kreftforeningen
  • Bjørnar Allgot, tidligere generalsekretær i Diabetesforbundet
  • Tuva Moflag, stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet
  • Kaveh Rashidi, lege, skribent og foredragsholder
  • Dina von Heimburg, folkehelsekoordinator/stipendiat for Levanger kommune/NTNU/HUNT

Like etter at fristen går ut 20. september skrider juryen til verket. De skal lese gjennom nominasjonene og bli enige om tre finalister. Finalistene er prosjekter som har særlig utmerket seg innen følgende kriterier:

  • Nyskapning og kreativitet.
  • Spesielt gode resultat og god nytte.
  • Samarbeid, enten tverrfaglig, mellom organisasjoner og/eller mellom organisasjonen og fagmiljøer.
  • Skapt engasjement og entusiasme.
  • Forskningsprosjekter må i tillegg vise til publisering av resultatene. De må også redegjøre for tilknytning og samarbeid mellom prosjekt og organisasjon.

Husk derfor at når du nominerer prosjekter, så er det viktig å beskrive hvorfor prosjektet har utmerket seg innenfor disse kategoriene. Les gjerne mer i Helseprisens statutter.

Promotering av finalister

Når juryen har sagt sitt er det et filmteam som tar over oppgavene. Da skal det nemlig produseres små promofilmer om hver av de tre finalistene. Bedre markedsføring finnes neppe, og det hele er helt gratis for både prosjektet og organisasjonen bak!

Når filmene er klare publiseres de sammen med et stemmeskjema på Stiftelsen Dams nettside. Nå er det opp til publikum å avgjøre hvilket prosjekt som til slutt vinner. Dette skjer i siste halvdel av november.

Prisutdeling og premie

Alle de tre finalistene inviteres til prisutdelingen i Oslo rådhus 5. desember 2021, der vinneren endelig kåres. Et diplom og 50.000 blanke kroner ligger i premiepotten.

Lurer du fortsatt på hvorfor du bør nominere din favoritt? Heder og ære, selvfølgelig! Bare sjekk hva som sies om de tidligere vinnerne:

Ofte stilte spørsmål

Hvordan nominerer jeg?

Ved å fylle ut skjemaet som du finner her. Merk at kun prosjekter som er nominert gjennom dette skjemaet blir vurdert av juryen.

Hvem kan nominere?

Det er ansatte eller frivillige i organisasjonene som kan nominere prosjekter. Husk å fortelle oss hvem du er og hvilken organisasjon du representerer.

Kan jeg nominere flere prosjekter?

Ja! Du kan nominere så mange prosjekter du vil.

Må prosjektet avsluttes i 2021?

I utgangspunktet ja. Men vi godtar også nominasjoner av prosjekter som ble avsluttet i slutten av 2020 og der det avsluttende arbeidet ble gjort i 2021 (for eksempel sluttrapportering og regnskap).

Kan jeg nominere et permanent tiltak?

Nei. Helseprisen går til et prosjekt, det vil si et tiltak med en tydelig startdato, målsetning og sluttdato. Men målet med et godt prosjekt er selvsagt at det skal leve videre i en eller annen form, eller at nye prosjekter bygger videre på kunnskapen fra prosjektet, etter at prosjektperioden er over. Om prosjektet planlegges videreført kan det gjerne beskrives i nominasjonsteksten.

Må prosjektet være støttet av Stiftelsen Dam?

Nei. Men det må være et prosjekt som er i regi av en frivillig helseorganisasjon.

Hvor mye må jeg skrive i nominasjonen?

Nominasjonen trenger ikke å være veldig lang. Men husk at juryen skal velge ut tre finalister kun basert på det du skriver i nominasjonen. Med andre ord kan det være lurt å beskrive kort hva som er gjort i prosjektet, hvem prosjektet retter seg mot, hvordan prosjektet har bidratt til å oppfylle kriteriene i statuttene – kort fortalt hvordan prosjektet har bidratt til bedre helse for deltakerne.