Stiftelsen Dam kan få over 350 millioner i 2022

Gode nyheter for helsefrivilligheten.

DAM Redaksjonen • 10 des. 2021
Hans Christian Lillehagen, generalsekretær i Stiftelsen Dam
Generalsekretær i Stiftelsen Dam, Hans Christian Lillehagen, er glad for at helsefrivilligheten får mer midler i 2022. Foto: Hege Bjørnsdatter Braaten/Stiftelsen Dam

– Stiftelsen Dam er en sentral aktør på helse- og omsorgsfeltet og bidrar til at helseorganisasjoner kan tilrettelegge for målrettet aktivitet også under koronakrisen, sier kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen i en pressemelding.

6,4 prosent av overskuddet til Norsk Tipping skal tilfalle helse- og rehabiliteringsformål gjennom Stiftelsen Dam. Hvert år i januar får stiftelsen tildelt 4/12 av forventet beløp, og for 2022 utgjør dette forskuddet 117,4 millioner kroner.

Resten av beløpet til helse- og rehabiliteringsformål for 2022 blir utbetalt etter at overskuddet til formålet blir fastsatt i Norsk Tippings generalforsamling i april 2022, men prognosen tyder altså på at den totale summen for 2022 blir 352 millioner kroner.

– Det betyr at vi kan støtte enda flere prosjekter neste år. Det er gode nyheter for en hardt prøvet helsefrivillighet, sier generalsekretær i Stiftelsen Dam, Hans Christian Lillehagen.

Også kulturministeren understreker betydningen av innsatsen til organisasjonene.

– De frivillige helse- og rehabiliteringsorganisasjonene gjør en betydelig innsats hver dag for sårbare grupper. Dette har særlig stor betydning under pandemien, sier hun i pressemeldingen.

Flere nyheter fra Stiftelsen Dam: