Musikk gir glede

Søknadssammendrag

Ungdom med diagnosen Williams syndrom sammen med 2-3 musikere vil glede pasienter på eldresentre med musikk. En forestilling med gamle gode Jens Book Jensen sanger og en julekonsert skal gi de et positivt samhold hvor de er med og synger. Ungdommene har også sine egne sanger. 4-6 eldresentre vil få 2-3 besøk i perioden november 2021 til april 2022.

Mange sliter med angst og depresjoner og har i denne perioden hat lite besøk. Nå skal vi aktivisere de med musikk som de kjenner igjen fra sin oppvekst. Dette vil føre til humør og gode gamle historier. De vil få utdelt et sanghefte slik at de lettere kan delta i sangen. På julekonserten skal vi gå rundt juletre og kose oss med julegrøt. Under Jens Book Jensen showet vil vi gå rundt å gi ut røde roser. Vi vil oppfordre til at man tar seg en dans.

Vi vil opprette et godt og spent forhold til aktivitetsledere på de forskjellige Eldresentere. De vil få ansvaret for coronaregler overholdes, informere beboere og oppfordre familiemedlemmer til å komme.

Vi håper at dette prosjektet skal få pasientene ut av sitt rom og skape et humørfylt samhold som de selv kan spille videre på. Musikk og dansekvelder gir både positiv dialog og aktivitet.

Prosjektleder/forsker

Erik Andersen

Detaljer
Program
Frivillighetens program for besøk og aktivitet for sårbare eldre
Prosjektnavn
Musikk gir glede
Organisasjon
Norsk forening for Williams syndrom
Beløp Bevilget
Kr 250.000
Startdato
17.09.2021