Seminar for barn med TS og deres foresatte

I samarbeid med

Sluttrapport

Sluttrapportsammendrag

Seminar for barn med Tourette syndrom og ders foresatte

Seminar for barn med Tourette syndrom og ders foresatte. Hvordan kan vi sammen lære og gjøre hverdagen lettere på en trygg og lærerrik måte?

 

29. april – 1. mai 2005, arrangerte NTF forelder og barn treff i Kristiansand. Sted: Quality Hotell i Kristiansand, som ligger ca 100 m fra dyreparken.

 

Vi ankom fredag ettermiddag/kveld, og møttes for informasjon og for å bli kjent med hverandre. Vi spiste middag sammen og alle fant fort tonen både små og store.

 

Lørdag hadde vi et løst program for små og store. ”Teite ting” Grupper for barn m/psykolog Peter Arnesen v/Sørlandet Kompetansesenter, Nevropsykolog Lillian Møllerhaug foreleste for voksne. På ettermiddagen hadde vi Trommesirkel for barn og voksne. Da det var flere av foreldrene som hadde mange spørsmål om forskjellige rettigheter med mer, tok vi en times spørretime der vi ledere besvarte spørsmål. Vi avrundet kvelden med felles middag og sosialt samvær.

 

Søndag startet dagen med individuell frokost. Kl 10:00 møttes vi, og gikk sammen til dyreparken. Her hadde vi sosialt samvær. Det var en fin opplevelse og ha nesten hele dyreparken tilgjengelig kun for Ntf. Vi var heldig med været og hadde noen fantastiske timer i parken. Vi avsluttet seminaret med felles lunsj og deretter dro vi alle til hver vår kant igjen.

 

Dette er en helg hvor barna var i fokus, og målet var at de skal kunne knytte kontakter og forhåpentligvis danne vennskap. Foreldre ble kjent og delt erfaringer.

 

Seminaret ble dekket i stor grad med midler fra Helse og Rehabilitering, og med tilskudd fra Ntf.

Prosjektleder/forsker

Jorunn M. Bakke

Detaljer
Program
Forebygging (2004)
Prosjektnavn
Seminar for barn med TS og deres foresatte
Organisasjon
Norsk Tourette Forening
Beløp Bevilget
2005: kr 200 000
Startdato
29.04.2005
Sluttdato
01.05.2005
Status
Avsluttet