Tegnebok for hjertebarn

I samarbeid med

Sluttrapport

Sluttrapportsammendrag

Foreningen for hjertesyke barn ønsket å lage noe som kunne forklare det som skjer på sykehuset til barn

Foreningen for hjertesyke barn ønsket å lage noe som kunne forklare det som skjer på sykehuset til barn. Det finnes en del informasjonsmateriell som forklarer det til foreldre, men når barnet når en viss alder, er det viktig at man også informerer barnet, og helst på barnets egne premisser. Det ble derfor søkt Helse og Rehabilitering om midler til å lage en tegnebok for hjertebarn, som med bilder man kunne fargelegge, sammen med forklarende tekst, skulle gi barna et innblikk i hva som skjer når man må på sykehuset.

 

Et samarbeid mellom FFHB, Rikshospitalet, illustratør og grafisk designer ga innholdet til tegneboka. Det ble også bestemt at sammen med boka skulle det følge en eske med fargestifter.

 

Den ferdig produserte tegneboka er blitt sendt ut til de store barneavdelingene som følger opp barn med hjertefeil. Flest har gått til Rikshospitalet, som er der det er flest hjertebarn, og som er eneste sykehus som foretar operasjoner på hjertesyke barn. Tilbakemeldinger fra Rikshospitalet forteller at tegneboka også er blitt et nyttig tilbud til søsken av hjertebarn, som også får muligheten til å forstå hva som skal skje.

 

Foreningen for hjertesyke barn vil benytte tegneboka som et viktig element i sitt informasjonsarbeid.

Prosjektleder/forsker

Steinar Johansen

Detaljer
Program
Rehabilitering (2002)
Prosjektnavn
Tegnebok for hjertebarn
Organisasjon
Foreningen for hjertesyke barn
Org.ledd
Frilansjournalist Anette Bjerke
Beløp Bevilget
2003: kr 150 000
Startdato
01.01.2003
Sluttdato
01.06.2004
Status
Avsluttet