Jan-Ole Hesselberg ansatt i Stiftelsen Dam

Får ansvaret for den helsefaglige profilen til Stiftelsen Dam.

DAM Redaksjonen • 12 nov. 2015
2016 blir et spennende år for Stiftelsen Dam, og først ut av gode nyheter er ansettelsen av psykologspesialist Jan-Ole Hesselberg (37), som har takket ja til stillingen som ledende fagsjef. – Vi er veldig glad for å få Jan-Ole med på laget, og jeg gleder meg til han begynner hos oss i januar, sier generalsekretær, Hans Christian Lillehagen.

Skal styrke den helsefaglige profilen

Bakgrunnen for ansettelsen er et ønske om å styrke den helsefaglige profilen til Stiftelsen Dam. – Jan-Ole vil ha ansvaret for Stiftelsen Dams helsefaglige profil. Vi ønsker å utvikle stiftelsen til å bli en læringsarena hvor gode ideer deles og inspirerer, sier Lillehagen. Jan-Ole Hesselberg er utdannet psykologspesialist, og jobber i dag som fagansvarlig i Teddy TV, der han blant annet har jobbet med prosjekter som Folkeopplysningen på NRK 1.

Trigget av frivilligheten

På sin egen hjemmeside tankesmed.no omtaler han seg som lidenskapelig opptatt av vitenskapens og psykologiens forunderlige verden, og han har i tillegg til jobben i Teddy TV hatt sin privatpraksis ved Drøbak Psykologkontor. Hesselberg driver også sitt eget foretak, der han blant annet er foredragsholder og konsulent, samt at han er spaltist i Scandinavia Psychologist. Det er med andre ord en allsidig og faglig sterk mann som tar skrittet over til Stiftelsen Dam og den frivillige helseinnsatsen. Nettopp frivilligheten har vært avgjørende for Hesselberg. – Dette er en stilling midt i hjertet av Helse-Norge, og at det er for frivilligheten appellerer veldig til meg. Jeg tror dette er en del av Helse-Norge som kommer til å bli enda viktigere i årene som kommer, sier han.

Vil gjøre Stiftelsen Dams arbeid bedre kjent

Første arbeidsdag for Stiftelsen Dam bli mandag 4. januar. Det første Hesselberg vil ta tak i, er kunnskap om medlemsorganisasjonene. – Det blir veldig viktig for meg å bli kjent med medlemsorganisasjonene og kulturen i Stiftelsen Dam, men så blir noe av det viktigste å tydeliggjøre den helsefaglige profilen til stiftelsen og gjøre den kjent i fagmiljøene, og blant folk flest, som nok vet for lite om hvor mye bra arbeid som gjøres, sier han.

Gjensidig glede

Hesselberg gleder seg til å ta fatt på jobben. – Jeg gleder meg veldig! Jeg trives veldig godt i den jobben jeg har nå også, men jeg gleder meg til å ha enda mer fokus på god faglighet og på den frivillige helseinnsatsen de 30 medlemsorganisasjonene og de over én million medlemmene i dem står for, sier han. Generalsekretær Hans Christian Lillehagen kan forsikre om at gleden er gjensidig, og sier at Stiftelsen Dam med ansettelsen tar et viktig skritt videre. – Stiftelsen Dam har i flere tiår støttet mange tusen prosjekter. Nå ønsker vi å ta steget videre gjennom å formidle kraften og kunnskapen fra prosjektene, og på den måten bidra til å bygge kompetansen i frivilligheten og helsesektoren, sier han.