– Gledelig at Norsk Tipping innfører tapsgrense

Stiftelsen Dam er glad for at Norsk Tipping tar sitt samfunnsansvar for å forebygge problematisk spilleatferd.

DAM Redaksjonen • 30 sep. 2016
2. oktober lanserer Norsk Tipping totalgrensen. Dette innebærer en tapsgrense på tvers av alle Norsk Tippings spill, med både en personlig grense – det vil si en grense hver enkelt spiller kan sette for seg selv – og et maksimumsbeløp på 20.000 kroner per måned. Dette er den totale tapsgrensen en spiller som ikke har satt en personlig tapsgrense for selv vil ha.

Glad for tiltak

Positivt og etterlengtet, mener generalsekretær i Stiftelsen Dam, Hans Christian Lillehagen. – Det er positivt at Norsk Tipping nå innfører en totalgrense på spilte kroner i måneden. Dette har vi ventet en god stund på og er glade for at tiltak iverksettes, sier han. Stiftelsen Dam er en av Norsk Tippings overskuddsmottakere, og mottar 6,4 prosent av totaltoverskuddet av alle Norsk Tippings spill. Pengene fordeles til helseprosjekter og -forskning. Som en stor mottaker av spillemidler, er stiftelsen opptatt av en ansvarlig spillpolitikk, som kan hindre problematisk spilleatferd. – Norsk Tipping balanserer godt mellom å tilby spennende spill og tiltak mot problematisk spilleatferd, sier Lillehagen.

Først i verden

Norsk Tipping blir det første spillselskapet i verden som innfører en slik omfattende universalgrense. – Det er nytt, unikt og i særklasse det viktigste forebyggende tiltaket mot spilleproblemer og spilleavhengighet i 2016, sier Bjørn Helge Hoffmann, fagsjef for ansvarlig spillvirksomhet i Norsk Tipping. Administrerende direktør Torbjørn Almlid er svært fornøyd med at tiltaket nå kan iverksettes. – Vårt samfunnsoppdrag er å forebygge negative sider ved pengespill. Vi har kunnskap om at vi har en kundegruppe som spiller for vesentlig mer enn vi liker å se, og da har vi et ansvar for å gjøre noe med det. Totalgrensen er et virkemiddel for å begrense og forebygge problemer, sier Almlid.

Etterlyser bedre regulering

Hans Christian Lillehagen er glad for at Norsk Tipping tar grep for å forebygge spilleproblemer, men etterlyser samtidig bedre regulering av spill også hos andre spilloperatører. – Selvom Norsk Tipping tar sitt samfunnsansvar, så ser vi at det fremdeles gjenstår endel på reguleringssiden. Nordmenn overøses med tv-reklame med aggresiv markedsføring fra nettbaserte spillselskaper. Dette er et problem vi ber myndighetene ta grep om.