Ben Goldacre mottok opprop fra helseorganisasjonene

Tirsdag ettermiddag signerte Stiftelsen Dam og 19 andre helseorganisasjoner AllTrials-oppropet, og overleverte det til initiativtaker, Ben Goldacre.

DAM Redaksjonen • 18 Oct. 2016

– Norge, som et velstående og selvstendig land, kan ta lederskap i å hindre publiseringsskjevhet, sier Ben Goldacre, under Stiftelsen Dams forskningsseminar «Få forskningen fram». Seminaret ble arrangert samme dag som stiftelsen deler ut 82 millioner kroner til norsk helseforskning.

– Stor mulighet for Norge

Forskningsseminaret handlet om fri og åpen publisering av all forskning, og i den forbindelse signerte både Stiftelsen Dam og 19 helseorganisasjoner AllTrials-oppropet mot publiseringsskjevhet. AllTrials, med hovedsete i London, jobber for å hindre publiseringsskjevhet i helseforskningen, og over 700 organisasjoner internasjonalt har signert oppropet. AllTrials-kampanjens leder, Dr. Till Bruckner, er svært glad for det norske initiativet. – Dette er en stor mulighet for Norge til å leve opp til sitt rykte som en global leder innen helseforskning og transparens, ved å lage et rammeverk som sikrer at all klinisk forskning blir registrert, og resultatene rapportert, sier han i forbindelse med signeringen. LES OGSÅ: Ben Goldacre: – Forskningen er et rot