Friske idéer: Møt startup-ene

Et drømmelag av kreative sjeler står klare til å komme med sine friske idéer.

DAM Redaksjonen • 25 Oct. 2016

28. og 29. oktober arrangerer Stiftelsen Dam idéjam-en #friskeidéer. Kort fortalt handler det om et møte mellom helseorganisasjoner og startup-miljøer, der målet er en innovativ og teknisk løsning på et brukerbehov. Etter en innledende søknadsrunde var det Mental Helse, Ung Arena og Rask psykisk helsehjelp som ble valgt ut til å bli med på #friskeidéer med sitt behov for å finne noen løsninger for å forebygge søvnproblemer blant ungdom. Og nå har vi gleden av å presentere fire briliante startup-er, som skal bidra med sine friske idéer gjennom helgen. Les mer om idéjam-en #friskeidéer her! Og startup-ene er:

Aurora Mornings

Aurora Mornings lager verdens mest personlige oppvåkning, som er en veldig smart vekkerklokke. Den vekker brukeren behagelig med lys, lyd og smarthusprodukter når han/hun sover på sitt letteste. Den følger søvnen i sanntid med en sensor i sengen, og bruker kunstig intelligens til å lære seg brukerens vaner over tid slik at vekkingen blir mer nøyaktig.

#Tankeboksen

#Tankeboksen AS er et privat selskap som drives av profesjonelt helsepersonell. Målet er å sørge for at mennesker verden over kan lære mer om sin mentalitet, i et forum hvor de føler seg trygge. Her skal de få umiddelbar tilgang til et personlig behandingsprogram, som hjelper dem å overkomme de mentale utfordringene de måtte stå ovenfor. Tilgang til behandling koster mindre en én konsultasjonstime hos psykolog, og brukeren har adgang hele døgnet, fra hvor som helst i verden.

HOLDapp

Hold jobber med å lage løsninger som motiverer folk til smartere telefonbruk. Det startet med en student-app som belønnet studenter for smartere telefonbruk i skolesammenheng. App-en har nå cirka 25 prosent av alle fulltidsstudenter i Norge som brukere.  Læringen fra denne målgruppen har blitt videreført til familiekonseptet av Hold som lanseres før jul. Løsningen presenterer noe helt nytt i Norge, men også internasjonalt, hvor de i disse dager jobber med å introdusere student-appen Hold i flere land.

Uninite

Uninite er en digital tjeneste som kobler unge som ønsker å bo sammen, basert på personlighetstrekk og interesser. Nytteverdien som skapes når riktige personer bor sammen, er at de kan dele og løse faglige og personlige utfordringer i felleskap. Tanken er at økt trivsel også vil øke livskvalitet, effektivitet og dermed også gjennomføringsevne i studier, arbeidsliv og nærmiljø.