– Foreldre ville ikke ha meg på overnatting fordi jeg har epilepsi

Emma Lovise Larsen følte seg lenge utenfor på grunn en sykdom som ingen kan se. Hverdagen ble snudd på hodet av fotoboka «Emma og usynligheten».

DAM Redaksjonen • 11 jan. 2017
Emma Lovise Larsen er 18 år og har startet bloggen Det usynlige . Hun har også startet opp Norsk Epilepsi Forbund Ungdom (NEFU) nordland, og gitt ut fotoboka #Emma og usynligheten». Onsdag 22.mars kan du høre henne fortelle om utenforskap og hvordan hun fikk en ny hverdag gjennom fotoprosjektet. Vi har stilt alle innlederne på konferansen de samme tre spørsmålene, og frem mot konferansen presenterer vi samtlige på våre nettsider! Meld deg på LEV VEL 2017 her – Når har du følt deg utenfor? – Jeg har vel alltid følt meg litt utenfor, jeg føler meg annerledes siden jeg har en usynlig sykdom som ikke er så lett å se. Derfor blir det litt vanskelig å følge med i klassen, og hva de andre skal gjøre etter skoletid. På grunn av at jeg var «annerledes» har jeg heller ikke blitt invitert til så mye sosialt. Det var blant annet noen foreldre som ikke ville ha meg på overnatting fordi jeg hadde denne sykdommen. Dette har vært veldig tungt for meg, og dessverre er det mange andre som har det på samme måte. – Hva tror du må til får å få flere mennesker «innafor»? – Jeg tror at om det for eksempel gjelder «innafor» ved epilepsi, tror jeg det ville hjulpet om bare flere visste hva dette dreier seg om og ikke bare gjettet hva det er, og dømmer deg uten at de vet noe om sykdommen. For man kan gjøre stort sett alt det samme som andre kan, bare med noen begrensninger. Utenforskap er noe mange opplever, og det største mobbeproblemet er utestenging. – Jeg tror det er mulig å få ned mobbingen, selv om det er veldig vanskelig, og da ville flere følt seg innafor. – Hva skal du snakke om på LEV VEL? – Jeg skal snakke om hvordan jeg var og hvordan jeg hadde det før jeg fikk epilepsien, og hvordan alt bare snudde seg på hodet og jeg fikk en ny hverdag. Jeg skal fortelle om hvordan jeg ble mobbet og holdt utenfor, og at jeg ble sjenert og stille på grunn av all mobbingen som foregikk rundt meg. – Så skal jeg snakke om hvordan fotoboken «Emma og usynligheten» har hjulpet meg videre når det kommer til å være aktiv innen epilepsi ved å ha startet opp blogg, og starte Norsk Epilepsiforbund Ungdom i Nordland. Se hele programmet for LEV VEL 2017 her