Fritt Ord-vinner kommer til LEV VEL

«De skamløse jentene» ble et begrep etter at Nancy Herz brukte det i et debattinnlegg i Aftenposten våren 2016. 22. mars sitter hun i panel om identitet på LEV VEL.

DAM Redaksjonen • 16 mar. 2017
Onsdag 22.mars er det igjen tid for Stiftelsen Dams årlige konferanse, LEV VEL. I år er temaet utenforskap, og på scenen får publikum se et bredt spekter av innledere. I tillegg til innlegg blir det også to panelsamtaler. Den første handler om identiet og utenforskap, og her stiller blant annet Nancy Herz, en av de «skamløse arabiske jentene», som nylig vant Fritt Ords Honnør-pris for engasjementet mot sterk sosial kontroll i minoritetsmiljøer. Hun får selskap av Synne Lerhol som er generalsekretær i Unge Funksjonshemmede, Anette Trettebergstuen, som er stortingspolitiker fra Arbeiderpartiet, og som nylig ga ut boka HOMO, og Sverre Fuglerud, som ble blind som 7-åring og som i dag jobber i Norges Blindeforbund. Samtalen ledes av LEV VEL-konferansier Nassima Dzair.