277,5 millioner kroner til helse i 2017

Med rekordhøyt overskudd for Norsk Tipping blir det mer penger til helse- og rehabiliteringsformål i 2017.

DAM Redaksjonen • 6 Apr. 2017

– Aldri før kan flere helseprosjekter gis støtte. Dette er en gledens dag for den norske frivilligheten, sier generalsekretær i Stiftelsen Dam, Hans Christian Lillehagen. Torsdag ettermiddag kom beskjeden fra Norsk Tipping: For første gang er overskuddet over 5 milliarder kroner. I forbindelse med selskapets generalforsamling, har Kulturdepartementet fordelt overskuddet til samfunnsnyttige formål. Stiftelsen Dam forvalter 6,4 prosent av det totale overskuddet til Norsk Tipping, etter at Grasrotandelen er fordelt. For 2017 utgjør dette altså 277,5 millioner kroner, som skal fordeles til helseprosjekter og -forskning. – Vi gratulerer Norsk Tipping og frivilligheten med et fantastisk resultat. Norsk Tipping klarer å utvikle spillene og øke inntektene, samtidig som de er verdensledende i ansvarlighet. Det er flott gjort!, sier Lillehagen, som er spesielt glad på vegne av alle helseprosjektene som nå kan realiseres. – Vi er veldig glade på vegne av alle som nå kan få støtte til sine prosjekter, sier han. Generalsekretær Hans Christian Lillehagen uttrykker glede på Twitter torsdag ettermiddag. Hva tenker du om at helse får rekordstor tildeling i 2017? Tagg Stiftelsen Dam på Twitter eller Facebook og fortell, da vel!