La oss droppe sommerkroppen 2017!

Stiftelsen Dam slår et slag for den helt vanlige kroppen, som trenger forebygging, god psykisk helse og noen ganger rehabilitering og reparasjon.

DAM Redaksjonen • 2 mai. 2017
Torsdag 15. juni deler Stiftelsen Dam ut omlag 60 millioner kroner til helseprosjekter. Prosjekter som på ulike måter retter seg inn mot å sørge for bedre helse til alle som bor i Norge, enten det er forebygging, reahbilitering, folkehelsetiltak eller tilrettelegging for funksjonshemmede – tiltak for å gjøre livene våre lettere, med den kroppen vi er født med. Nettopp derfor setter stiftelsen samme dag fokus på nettopp kropp med frokostseminaret «Sommerkoppen 2017?» på Kulturhuset i Oslo.

Hva med «hverdagskroppen»?

Sommerkroppen har blitt et buzzord de siste årene, og søker man på instagram dukker flere tusen bilder av veltrente, solbrune kropper opp – et kroppsideal som er uoppnåelig for de fleste. Likevel ser det ut til at det både i tradisjonelle og sosiale medier ofte settes likhetstegn mellom et slikt kroppsideal og god helse. Men har vi blitt så opptatt av hvordan «sommerkroppen» skal se ut at vi har glemt den helt vanlige kroppen? Den sunne, men kanskje ikke perfekte kroppen? Eller den kronisk syke kroppen? Kroppen som har vært utsatt for en ulykke eller skade? Kroppen som har behov for rehabilitering, forebygging eller tilrettelegging? Stiftelsen Dam ønsker å slå et slag for at Sommerkroppen 2017 blir hverdagskroppen. Den som skal forebygges, vedlikeholdes og noen ganger også rehabiliteres og repareres.

Gratis frokostseminar

15. juni inviterer stiftelsen til frokostseminar på Kulturhuset i Oslo, der temaet er sommerkroppen vs. hverdagskroppen. Frokostseminaret er gratis, og åpent for alle, men for å være sikre på at det blir nok mat, kaffe og juice til alle, ber vi om at du gir oss et lite vink om du kommer ved å fylle ut dette skjemaet (tar cirka 30 sekunder). Følg gjerne med på Facebook-arrangementet også for nyheter om hvilke paneldeltakere som kommer, og nyheter om temaet. Vel møtt!