Velkommen til frivillighetens største kunnskapsbank

Bli inspirert av 8.000 helseprosjekter fra hele Norge!

DAM Redaksjonen • 27 okt. 2017
Nå er Stiftelsen Dams nye prosjektbibliotek lansert, og med det en solid kunnskapsbank for den frivillige helseinnsatsen. Her kan du finne informasjon om samtlige prosjekter stiftelsen har gitt støtte til, siden den første tildelingen i 1997. Nettadressen til prosjektbiblioteket er extrastiftelsen.no/prosjekter. Du vil alltid finne link til prosjektbiblioteket fra forsiden på Stiftelsen Dams nettside.

Viktig mål å synliggjøre prosjektene

Med over 8.000 prosjekter er det en stor database som nå lanseres. – Det er et viktig mål for oss å synliggjøre alt det fantastiske arbeidet som ligger i prosjektene vi har støttet. Derfor er vi veldig glad for å endelig kunne lansere prosjektbiblioteket, sier kommunikasjonssjef Hege Bjørnsdatter Braaten. Prosjektbiblioteket ligger nå som en integrert del av nettsidene til stiftelsen. Det betyr at databasen også er indeksert mot ulike søkemotorer, for eksempel Google, slik at det er mulig å søke opp prosjektene på nett – i tillegg til søkefunksjonen i selve biblioteket.

Plass til mye informasjon

Informasjonen som ligger i databasen er hentet fra Stiftelsen Dams søknadssystem, ExtraWeb, og her vil du nå finne informasjon om organisasjonstilknytning, målgruppe for prosjektene, helseområde, fylke, årstall, samt sluttrapport for avsluttede prosjekter. Og det beste av alt? Det er plass til langt mer innhold enn det som kommer automatisk fra søkesystemet! – Det vi synes er det aller morsomste er at vi har store muligheter for å legge inn ekstra informasjon, slik at prosjektbiblioteket blir et skikkelig oppslagsverk. For eksempel kan vi legge inn bilder, presseklipp, tekst, intervjuer, videoer og linker til sosiale medie-kontoer eller andre nettsider, forteller Braaten. Har du bilder, video eller tekst fra ditt prosjekt? Send oss en epost til prosjekter@extrastiftelsen.no!

Vil ha bilder og tekst

For Stiftelsen Dam er det et uttalt mål å være tett på prosjekter stiftelsen har støttet, for eksempel ved å besøke prosjektene og å møte deltakerne. Ved slike besøk er det gode muligheter til å fylle på med ekstra informasjon om hvert prosjekt, i samarbeid med deltakere og prosjektledere.
Kommunikasjonssjef Hege Bjørnsdatter Braaten.
– Hvis noen vil ha besøk av oss, setter vi stor pris på invitasjon, sier Braaten, og legger til at stiftelsen selv aktivt oppsøker informasjon om prosjektene, både gjennom prosjektbesøk og øvrig kontakt med prosjektledere og organisasjonene. I tillegg ønsker stiftelsen å få tilsendt materiale fra prosjekter, som organisasjoner eller prosjektledere selv disponerer. Har du for eksempel bilder, tekst, presseklipp eller liknende, kan du sende det på en epost til prosjekter@extrastiftelsen.no.