Nå kan du nominere ditt prosjekt til Helseprisen 2018
Helseprisen deles ut hvert år på frivillighetens dag til et prosjekt som har utmerket seg spesielt. Nå kan du nominere kandidater!
DAM Redaksjonen • 20 jun. 2018

Helseprisen er Stiftelsen Dams årlige utmerkelse til et prosjekt i regi av en frivillig helseorganisasjon, og i 2018 deles prisen ut for tredje gang. Prisutdelingen skjer på et arrangement 5. desember, i samarbeid med blant annet Frivillighet Norge.
Nominasjoner
Det er de frivillige helseorganisasjonene som kan nominere prosjekter – enten egne eller andres innen 15. oktober 2018. Det er ikke et krav at prosjektet må være støttet av Stiftelsen Dam.En jury plukker ut tre finalister som blir presentert i Stiftelsen Dams kanaler i perioden mellom 15. oktober og 5. desember. På Frivillighetsdagen 5. desember kåres den endelige vinneren. Prisen er på 50.000 kroner.
Her finner du statuttene til Helseprisen
Hvem kan nomineres?
Prosjekter som nomineres må avsluttes det året prisen deles ut, og må ha en tematikk som faller inn under Stiftelsen Dams helsedefinisjon.Prosjektet skal ha utmerket seg innenfor ett eller flere av disse områdene:
- Nyskapning og kreativitet.
- Spesielt gode resultat og god nytte
- Samarbeid, enten tverrfaglig, mellom organisasjoner og/eller mellom organisasjonen og fagmiljøer.
- Skapt engasjement og entusiasme.
- Forskningsprosjekter må i tillegg vise til publisering av resultatene. De må også redegjøre for tilknytning og samarbeid mellom prosjekt og organisasjon.
Les også:
«Tankevirus» vant Helseprisen 2016
Juryen
Årets jury består av tre nye og to tidligere jurymedlemmer, og Stiftelsen Dam er stolte av å presentere den bredt sammensatte og svært kompetente juryen, som sammen skal kåre finalistene og til slutt vinneren av Helseprisen 2018:- Ingrid Stenstavold Ross, avdelingssjef kommunikasjon og samfunn i Kreftforeningen og styreleder i Stiftelsen Dam (juryleder)
- Tone Wilhelmsen Trøen, stortingspresident og stortingsrepresentant for Høyre
- Wasim Zahid, overlege ved medisinsk avdeling på Drammen sykehus, også kjent som Twitterlegen
- Nada Hadzic-Andelic, Professor II ved avdeling for sykepleiervitenskap ved Universitetet i Oslo
- Ranveig Stava, prosjektutviklingssjef i Mental Helse Ungdom