Disse får forskningsmidler for 2019

43 nye prosjekter får innvilget støtte.

DAM Redaksjonen • 16 okt. 2018
– Dette er en gledens dag, både for forskere, organisasjoner og oss i Stiftelsen Dam, sier generalsekretær Hans Christian Lillehagen. For når stiftelsen tirsdag 16. oktober deler ut forskningsmidler er det tredje gang at midlene rettes inn mot forskning på primærhelsetjeneste og samhandling. I 2016 ble den nye forskningsstrategien prøvd ut for første gang – etter ønske fra Stiftelsen Dams medlemsorganisasjoner. Her ser du hele tildelingen til Forskning 2018* * Obs! Ordningen som tildeles 16. oktober heter Forskning 2018, men midlene utbetales i og brukes fra og med 2019. Vil du vite mer om forskningstildelingen? Sjekk vår side for statistikk her!

Forskning nær pasienten

Målet er at to tredjedeler av stiftelsens forskningsmidler skal gå til denne typen forskning. Et mål stiftelsen langt på vei har oppnådd. – Vi ser at vi lykkes, og det er veldig gledelig. To tredjedeler av forskningsprosjektene som i dag blir innvilget går til forskning på primærhelsetjeneste og samhandling, sier Lillehagen. – Dette er et område som i lang tid har vært underfinansiert, og hvor det trengs mer kunnskap. Vi er veldig glad for å kunne bidra til å styrke dette feltet, som handler om å gi bedre pasientforløp og bedre kompetanse nær pasienten, sier han.

92 millioner kroner til forskning

Totalt er det 43 nye prosjekter som får støtte i dag. I tillegg får 73 prosjekter videreført støtte, det vil si forskningsløp som er i år to, tre eller fire. Rammen er på totalt 92 millioner kroner, som altså fordeles til både nye og pågående prosjekter. Dette beløpet inkluderer også organisasjonenes administrasjonstillegg. Allerede nå kan du sjekke denne linken for å se hvilke prosjekter som har fått støtte. Dersom du har fått innvilget midler vil du se en kommentar til bevilgningen i søknadssystemet Damnett, men vær obs på at det kan ta noen timer før denne meldingen kommer. Har du spørsmål så kontakt din søkerorganisasjon. Samtlige forskningsprosjekter som innvilges vil også være søkbare i Stiftelsen Dams prosjektbibliotek i løpet av et par dager. Her ser du hele tildelingen til Forskning 2018