Anders Kjellevold er ny politisk rådgiver i Stiftelsen Dam

Blir én av to som jobber dedikert med politikk og kommunikasjon i Stiftelsen Dam.

DAM Redaksjonen • 30 okt. 2018
– Vi gleder oss til at Anders skal starte. Det er mange store utfordringer i tiden som kommer, og den nasjonale spillpolitikken vil være særlig viktig framover. Her vil Anders ha en sentral rolle i vårt arbeid, sier generalsekretær i Stiftelsen Dam, Hans Christian Lillehagen.

– Bra med bergenser på laget

Hans Christian Lillehagen, generalsekretær i Stiftelsen Dam
Anders Kjellevold er 33 år, kommer opprinnelig fra Bergen, men har vært bosatt i Oslo i en årrekke. Han kommer til stiftelsen fra Arbeiderpartiet, hvor han nå jobber som politisk rådgiver. – Anders har en spennende og variert bakgrunn, tross sin unge alder, sier Lillehagen, som også er godt fornøyd med å få en vestlending ombord. – Det blir bra å få en bergenser på laget, sier han.

Vil vise fram den frivillige innsatsen

Kjellevold starter i jobben i januar, men er allerede godt i gang med å sette seg inn i arbeidsoppgavene. – Noe av det mest spennende med Stiftelsen Dam er bredden i prosjekter og samarbeidspartnere. Jeg gleder meg til å bli mer kjent med de mange organisasjonene stiftelsen jobber sammen med, sier han, og legger til: – Det blir spesielt kjekt å få vise frem noe av den flotte frivillige innsatsen som gjøres rundt om i landet. Det er folk som stiller opp dag etter dag, fordi de vil gjøre noe for andre. De fortjener støtte og heder, synes jeg.

Ansvarlig spillpolitikk

Kjellevold blir én av to som jobber dedikert med kommunikasjon i Stiftelsen Dam, og han vil jobbe tett med kommunikasjonssjef Hege Bjørnsdatter Braaten. Han har hatt ulike stillinger i Arbeiderpartiet de siste seks årene, og er utdannet statsviter. I jobben i Stiftelsen Dam vil Kjellevold blant annet jobbe med spillpolitikk, der en av stiftelsens viktigste oppgaver er å bidra til en ansvarlig spillpolitikk, der overskuddet går til gode formål. – Jeg synes det er flott å tenke på det viktige bidraget spilleoverskuddet som Stiftelsen Dam fordeler gir til forskning og helsearbeid i Norge. Det betyr mye for samfunnet at inntektene fra spill går til gode formål. Jeg er veldig motivert for å jobbe for at denne ordningen skal bestå i fremtiden, sier han, og legger til: – Jeg kommer selv fra politikken og ser frem til å spille på lag med de politiske partiene for en god spillpolitikk.

– Spent

Sekretariatet i Stiftelsen Dam består totalt av tolv personer, med ulik faglig bakgrunn. Kjellevold gleder seg til å bli en del av kollegiet. – Jeg er selvfølgelig spent, men mest av alt gleder jeg meg. Her vet jeg det er dyktige og hyggelige folk det blir kjekt å jobbe sammen med, sier han. Bli kjent med Stiftelsen Dam: