Lev Vel 2019 – kommer til en by nær deg

«Tjuvstarter» med arrangement i Bodø 21. november.

DAM Redaksjonen • 9 Nov. 2018

For sjette år på rad skal Stiftelsen Dam arrangere Lev Vel-konferansen. De foregående årene har konferansen blitt arrangert som en heldagskonferanse i Oslo, men i 2019 tas konseptet ut på veien, til totalt fem byer rundt om i landet.
Hans Christian Lillehagen
– Vi støtter prosjekter i alle landets fylker, og vet at det foregår så enormt mye flott arbeid i organisasjonene rundt om i landet, så vi er veldig glad for å arrangere Lev Vel i fem forskjellige byer denne gangen, sier generalsekretær, Hans Christian Lillehagen. Her kan du lese alt om Lev Vel 2019

Bodø 21. november

Første seminar skjer allerede om kort tid, nemlig i Bodø 21. november. At det er Bodø som er «først ut» er ikke helt tilfeldig. – Vi var i Bodø i juni og overrasket Røde Kors med penger til et prosjekt, og allerede da ble ideen om et arrangement i nordlandsbyen sådd. At det nå har blitt en realitet er vi veldig glade for. Vi har aldri arrangert noe i Bodø tidligere, så vi er veldig spente på å møte frivilligheten der, sier Lillehagen.

Sterke innledere

De fem seminarene er delt inn i ulike temaer innen folkehelse. I Bodø skal seminaret handle om psykisk helse i et folkehelseperspektiv. På seminaret kommer det innledere som skal fortelle om egne erfaringer med angst og andre psykiske helseutfordringer, og hvordan natur, aktiviteter og sosialt samvær, har bidratt til at de har fått en bedre hverdag. I tillegg kommer flere prosjektledere og forteller om hvordan frivilligheten kan bidra til å tilrettelegge for denne typen aktiviteter. – Vi er imponert over innlederne, som virkelig gir av seg selv. Her får vi høre om både sterke historier og flotte prosjekter, sier Lillehagen.

«Skjult» agenda

Han legger ikke skjul på at Stiftelsen Dam også har en «skjult» agenda med seminaret. – Vi er alltid på jakt etter gode ideer, som kan bli til gode søknader, og vi håper selvfølgelig at frivilligheten i Bodø nå lar seg inspirere til å sende oss nye søknader om prosjektstøtte, sier han. Les mer om hvordan du søker støtte fra Stiftelsen Dam her

Fire byer i 2019

I desember deltar Stiftelsen Dam på Frivillighet Norges arrangement Frivillighetens dag, der temaet for stiftelsens fagsesjon også blir folkehelse. Deretter kommer årets siste tildeling (15. desember). Men allerede i januar er det klart for et nytt arrangement i Lev Vel-rekken. Da reiser stiftelsen til Ålesund, der temaet for seminaret vil være tilrettelegging for funksjonshemmede og kronikere. I februar blir neste seminar, denne gangen i Kristiansand, der temaet er hverdagsliv. I mars blir det to arrangementer, først et på Hamar, der temaet er spilleavhengiget, før det siste seminaret arrangeres i Oslo 20. mars. Temaet på dette seminaret blir frivillighetens bidrag til den varslede folkehelsemeldingen, som skal komme våren 2019. Datoer og sted for alle seminarene er bekreftet, og påmelding legges ut om kort tid. Så hold av dagene allerede nå, og følg med på denne siden for å få nyheter om innledere og program for hele Lev Vel.