Få inspirasjon og lær å søke midler

På Frivillighetens dag håper Stiftelsen Dam å slå et slag for folkehelsen, og arrangerer fagseminar med inspirasjon og minikurs i å søke midler.

DAM Redaksjonen • 29 nov. 2018
– Folkehelse handler om å bedre helsen til hele befolkningen. For oss i Stiftelsen Dam betyr det i stor grad å kunne bidra til at de som trenger ekstra tilrettelegging også kan ta del i dette, og derfor er vi veldig glad for å kunne vise fram noe av det gode arbeidet som skjer i prosjektene vi har støttet, sier
Generalsekretær Hans Christian Lillehagen.
generalsekretær i Stiftelsen Dam, Hans Christian Lillehagen. For på Frivillighetens dag 5. desember skal Stiftelsen Dam ha et eget fagseminar på DogA i Oslo. Seminaret er en del av Frivillighet Norges arrangement for å feire frivilligheten over hele landet.

Folkehelse i hele landet

Temaet for Stiftelsen Dams seminar er altså folkehelse – et tema stiftelsen har som særlig satsningsområde det neste året. – Vi skal gjennomføre arrangementer om folkehelse i totalt fem byer rundt om i landet. Dette er et tema som engasjerer mange, og som er gjennomgående i mange av prosjektene vi støtter, sier Lillehagen. For folkehelse handler om mye mer enn å bare gå mer på tur og spise sunt. Folkehelse handler om både fysisk og psykisk helse, og herunder også tilrettelegging for utsatte grupper. På Frivillighetens dag skal fire ulike prosjekter presentere arbeidet de har gjort for å bedre folkehelsen for ulike grupper.

Boksing for parkinson

Først ut er RockSteady Boxing, som er et samarbeid mellom Norges Idrettsforbund og Norges Parkinsonforbund. – Før jeg fikk Parkinson lå jeg masse på sofaen hjemme. Nå trenger jeg flere ganger i uka, fortalte deltaker i prosjektet, Henning Bruun, da Stiftelsen Dam besøkte dem tidligere i år. Boksing har god effekt på parkinsonpasienter, fordi den bidrar til å øke både styrke og koordinasjon, og dermed bremse symptomene. For mange er det også viktig å delta i prosjekter sammen med likepersoner. – Det at alle deltakerne har Parkinson gjør det lettere å kunne snakke om utfordringer knyttet til sykdommen. Her vet vi at de andre har lignende utfordringer, sier prosjektleder Rune Vethe, som kommer til Frivillighetens dag for å fortelle mer om prosjektet.