Her er tildelingen for Helse høst 2018

Rekordåret i Stiftelsen Dam avsluttes med tildeling på 82 millioner kroner.

DAM Redaksjonen • 15 Dec. 2018

– Det har vært et jubelår for Stiftelsen Dam. Aldri har vi støttet flere prosjekter, og i jubileumsåret, hvor vi fyller 25 år, viser organisasjonene at det er en veldig viktig ordning for å bygge kunnskap og inkludere flere i det norske samfunnet, sier generalsekretær Hans Christian Lillehagen. Lørdag 15. desember offentliggjøres årets siste tildeling fra Stiftelsen Dam, der hele 82 millioner kroner fordeles til 131 ulike prosjekter.
Generalsekretær Hans Christian Lillehagen.
– Vi tar mål av oss å være helseorganisasjonenes viktigste økonomiske støttespiller, og det er et oppdrag vi tar på alvor, sier Lillehagen. SE HVILKE PROSJEKTER SOM FÅR STØTTE HER

Jubileumsår med rekordtildeling

I 2018 har Stiftelsen Dam hatt en stor jubileumsfeiring, i forbindelse med at det er 25 år siden opprettelsen av stiftelsen. Ekstra gledelig er det at stiftelsen i jubileumsåret mottok en rekordstor sum til fordeling. Stiftelsen Dam mottar 6,4 prosent av overskuddet til Norsk Tipping til fordeling til helseformål. I 2018 har dette utgjort hele 302 millioner kroner. – Det er gledelig å se at Norsk Tippings overskudd kan gå tilbake til samfunnet, og bidra til at mange mennesker får muligheten til å leve gode liv, sier Lillehagen.

Overrasket prosjekter

Og gleden over å realisere prosjekter har blitt ekstra nært for Lillehagen de siste dagene. Da har han og kommunikasjonssjef Hege Bjørnsdatter Braaten reist rundt i landet og overrasket prosjekter med penger. Hele 11 prosjekter i fem forskjellige byer fikk overraskelsesbesøk. – Dette er noe av det beste vi får lov til å gjøre. Det betyr mye for oss å se hva midlene vi fordeler utgjør i veldig mange menneskers liv. Vi kan nok mangedoble verdien av hver krone som fordeles, takket være de mange frivillige og ildsjelene rundt om i landet, sier Lillehagen, og legger til: – Samtidig synes vi det er viktig å gjøre stas på disse menneskene og organisasjonene, og da er det hyggelig å kunne overraske dem med at de får støtte til prosjektene sine. På Instagram kan du følge Stiftelsen Dam på tur rundt om i landet for å overraske prosjekter.

Takker Norsk Tipping

Stiftelsen Dams viktigste oppgaver i årene som kommer er å sørge for å opprettholde solide og gode tildelingsordninger, samt å bevare stiftelsens inntekter, slik at organisasjonene kan fortsette å nyte godt av prosjektmidler. Lillehagen understreker at dette er et krevende arbeid, der stiftelsens inntekter stadig er under press. – Det er alvorlige tegn på at enerettsmodellen er under press av ulovlige utenlandske spillselskaper. Det haster for politikerne å gjøre grep som sikrer at spillavhengige i Norge skjermes for press og aggressiv markedsføring, sier han. For Stiftelsen Dam er det viktig å støtte Norsk Tipping i arbeidet de gjør med å kanalsiere spillere til mindre risikable spill, samt å bidra til at mennesker med spilleproblemer får hjelp. – Vi er takknemlige for den fantastiske jobben Norsk Tipping gjør, og vi gleder oss til å fortsette samarbeidet for å fremme helsefrivilligheten og deltakelse for flere i samfunnet i årene som kommer, sier Lillehagen. Les mer om Norsk Tippings arbeid for ansvarlige spill her. SE HVILKE PROSJEKTER SOM FÅR STØTTE HER