Nå kan du nominere prosjekter til Helseprisen 2019

For fjerde år på rad skal Stiftelsen Dam dele ut Helseprisen på Frivillighetens dag. Nå er nominasjonsprosessen åpen.

DAM Redaksjonen • 12 aug. 2019

Helseprisen er Stiftelsen Dams årlige utmerkelse til et helseprosjekt i regi av en frivillig organisasjon. 5. desember 2019 blir det fjerde gangen prisen deles ut.

– Helseprisen ar vår hederpris til et spesielt prosjekt som har hatt spesielt gode resultater. Vi har sett av de tidligere vinnerne at prisen har bidratt til at mottakerne av denne prisen har fått mye oppmerksomhet og blitt hjulpet fram av Helseprisen. Det er vi glade for og litt stolte av å bidra til, sier generalsekretær Hans Christian Lillehagen, og legger til:

– Det er mye som tyder på at det blir mange om beinet i år også.

Her kan du sende inn din nominasjon til Helseprisen 2019

Publikum avgjør

Generalsekretær i Stiftelsen Dam, Hans Christian Lillehagen.

Nytt av året er at det blir en egen publikumsavstemming på hvilket prosjekt som til slutt vinner prisen. Tidligere har juryen først plukket ut tre finalister, for så å kåre vinneren, mens i 2019 kan publikum stemme mellom de tre finalistene.

– Vi håper det bidrar til enda mer engasjement rundt prisen, i tillegg til at det da blir tre prosjekter som får god oppmerksomhet, sier Lillehagen.

Det er organisasjonene (eller representanter for disse) som kan nominere prosjekter, og nominasjonen sendes inn via et eget skjema, som du finner her. Vi anbefaler å lese gjennom statuttene for Helseprisen før man sender inn nominasjonen.

– Jeg gleder meg til å få inn mange spennende nominasjoner, men må jo innrømme at jeg er glad for at det ikke er jeg som skal ta den vanskelige avgjørelsen om hvilke prosjekter som går videre til finalerunden, sier Lillehagen.

Juryen

Den jobben er nemlig gitt til juryen, som skal velge ut de tre finalistene. Juryen består i år av følgende personer:

  • Ingrid Stenstadvold Ross, styreleder i Stiftelsen Dam (juryleder)
  • Geir Jørgen Bekkevold, stortingspresentant for KrF og leder av helse- og omsorgskomiteen
  • Wasim Zahid, overlege ved medisinsk avdeling på Drammen sykehus, også kjent som Twitterlegen
  • Nana Hadzic-Andelic, professor II ved avdeling for sykepleiervitenskap ved Universitetet i Oslo
  • Kristi Herje Haga, prosjektkoordinator MS-forbundet

Fristen for å sende inn nominasjoner er satt til 10. oktober. Deretter skal juryen kåre de tre finalistene, før det åpnes for publikumsavstemming i begynnelsen av november. Prisen deles ut på Frivillighetens dag 5. desember, på et arrangement i samarbeid med Frivillighet Norge.

Her kan du sende inn din nominasjon til Helseprisen 2019