Helseprisen deles ut på Frivillighetens dag

Bli med på digital feiring av frivilligheten 3. desember 2020.

DAM Redaksjonen • 1 des. 2020
På torsdag avgjøres det hvilket prosjekt som vinner Helseprisen. Her er de tre finalistene (f.v.) Bydelsmødrenes koronahjelp, Hverdagsglede og Helt med. Foto: Stiftelsen Dam

– Publikum har nå sagt sin mening, og vi gleder oss veldig til å avsløre hvilket prosjekt som vinner Helseprisen 2020, sier generalsekretær i Stiftelsen Dam, Hans Christian Lillehagen.

For torsdag 3. desember avsløres det hvilket av de tre finalistprosjektene som vinner prisen. Det skjer i et direktesendt arrangement, som er et samarbeid mellom Frivillighet Norge, Stiftelsen Dam, Norsk Tipping, KS, Kulturdepartementet, Frivillig.no og Microsoft.

SE PROGRAM OG MELD DEG PÅ FRIVILLIGHETENS DAG HER

Les mer om de tre finalistene til Helseprisen 2020 her

Verdig vinner

Helseprisen er én av fire priser som deles ut denne dagen. De øvrige er Årets frivillighetskommune, Årets nykommer og Frivillighetsprisen. Helseprisen deles ut av styreleder i Stiftelsen Dam, Ingrid Stenstadvold (juryleder) og leder av helse- og omsorgskomiteen på Stortinget, Geir Jørgen Bekkevold.

Vinneren får 50.000 kroner og et diplom. I tillegg til heder og ære, selvfølgelig.

– Vi er veldig stolte av å ha en faglig svært sterk jury til å hjelpe oss med å plukke ut de tre finalistene. I tillegg har flere tusen mennesker vært med å stemme fram vinneren, så prosjektet som vinner har vunnet både juryen og publikums gunst, sier Lillehagen, og legger til:

– Hvert år bidrar helsefrivilligheten til å skape gode liv for veldig mange mennesker rundt om i landet, og vi er veldig stolte av å kunne hedre et prosjekt på denne måten.

Faglig program

I tillegg til prisutdeling blir det et rikholdig faglig program gjennom hele ettermiddagen torsdag. På talerlisten står både statsminister Erna Solberg, kulturminister Abid Raja og assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad.

Generalsekretær i Stiftelsen Dam, Hans Christian Lillehagen, skal selv holde en presentasjon denne dagen, der han skal snakke om hvordan stiftelsen har jobbet for å skaffe penger til helsefrivilligheten etter at pandemien stengte landet 12. mars.

– Det har vært et krevende år, særlig for de mange utsatte og sårbare gruppene. Da krisen var et faktum i mars opplevde helseorganisasjonene at inntektene forsvant over natten, samtidig som behovene fra medlemmene var enorme. At vi har kunnet bidra i denne situasjonen har vært et privilegium, og jeg gleder meg til å fortelle mer om det på arrangementet, sier han.

Se videoer av de tre finalistene til Helseprisen 2020 her:

Bydelsmødrenes koronahjelp

HELT MED

Hverdagsglede