Webinar: Hvordan får vi med alle barna?

Stiftelsen Dam inviterer til digitalt frokostseminar.

DAM Redaksjonen • 9 mar. 2021
Du ser webinaret direkte her tirsdag 23. mars klokken 08.

En fersk rapport fra Senter for forskning på sivilsamfunn og frivillig sektor (Institutt for samfunnsforskning) slår fast at det er en betydelig sosial ulikhet i barn og unges deltakelse i fritidsaktiviteter.

Økonomi er blant de viktigste årsakene til at noen ikke deltar. Så hvordan kan vi sørge for å få alle med?

Vanskelig, men viktig tema

Stiftelsen Dam inviterer til frokostseminar 23. mars 2021 klokken 08-09.20, der målet er økt kunnskap og inspirasjon til å inkludere alle.

Hans Christian Lillehagen

– Dette er et vanskelig tema å diskutere, fordi det berører veldig personlige temaer for mange sårbare barn og unge. Samtidig er det kjempeviktig å snakke om, slik at vi kan bidra til at flere får være med, sier generalsekretær i Stiftelsen Dam, Hans Christian Lillehagen.

På frokostseminaret er det et solid lag med innledere, som skal dele av sine erfaringer. Målet er økt kunnskap og inspirasjon.

Sterkt lag av innledere

Ordfører i Oslo, Marianne Borgen

Ordfører i Oslo, Marianne Borgen, åpner seminaret.

– Vi vet at hun har et sterkt engasjement for barn og unge, og derfor er vi veldig glad for at hun takket ja til å åpne seminaret, sier Lillehagen, og legger til:

– Krisen vi står midt oppe i har bidratt til å forsterke de sosiale ulikhetene i mange tilfeller, og det har man nok særlig merket i Oslo og de andre store byene.

Sosiolog og forsker Daniel Arnesen, som er en av forfatterne bak rapporten Sosial ulikhet i barn og unges deltakelse i organiserte fritidsaktiviteter, byr på fersk kunnskap om temaet.

Deretter får vi høre fra fire ulike prosjektledere, som skal fortelle mer om hvordan de jobber for å inkludere barn og unge i aktiviteter. Det er Kåre Dag Mangersnes, som er rådgiver i Nabolagshuset Petersborg, Thomas Prestø, som er prosjektleder i Drømmefanger-prosjektet og Vanja Konradsen, som er prosjektleder for Ungfritid.no og Mohamed Fariss, som er daglig leder i Sportsklubben Sterling.

Seminaret er heldigitalt, gratis og tilgjengelig for alle via Dams Youtube-kanal og nettsider (link kommer). Vel møtt!

Program:

08.00 Marianne Borgen, ordfører i Oslo, åpner seminaret
08.10 Daniel Arnesen, sosiolog og forsker ved Institutt for samfunnsforskning. Medforfatter av rapporten Sosial ulikhet i barn og unges deltakelse i organiserte fritidsaktiviteter
08.30 Hans Christian Lillehagen, generalsekretær i Stiftelsen Dam
08.40 Kåre Dag Mangersnes, rådgiver hos Nabolagshuset Petersborg (Kirkens Bymisjon)
08.50 Thomas Prestø, kunstnerisk leder Tabanka Dance Ensemble og prosjektleder for Drømmefanger-prosjektet
09.00 Vanja Konradsen, prosjektleder frivillig.no og ungfritid.no
09.10 Mohamed Fariss, daglig leder Sportsklubben Sterling