Har du en god idé som kan glede eldre?

Nå er det gode muligheter for å få innvilget prosjektstøtte.

DAM Redaksjonen • 20 aug. 2021
Ingeborg (100) bor på Vinderenhjemmet i Oslo. Hun kunne smile bredt da Røde Kors sørget for både god mat og sosialt samvær i hagen på sykehjemmet tidligere i sommer. Foto: Hege Bjørnsdatter Braaten/Stiftelsen Dam

– Når man blir eldre er det lett å bli ensom, så derfor er det veldig hyggelig at noen steller i stand sånne ting for oss, sa Ingeborg (100), da sykehjemmet hun bor på fikk besøk av en foodtruck tidligere i sommer.

Og Ingeborg er en av mange tusen eldre, som har fått glede av de mange prosjektene som har fått støtte gjennom Aktivitetsprogrammet – et program rettet spesielt inn mot eldre som er særlig hardt rammet av smitteverntiltakene.

– Hensikten med dette programmet er å forhindre ensomhet og isolasjon for de eldste. Det opplever vi at vi har lykkes godt med når vi ser gjennom de mange tildelte prosjektene, sier generalsekretær i Stiftelsen Dam, Hans Christian Lillehagen.

Stor kreativitet

Han er imponert over organisasjonenes kreativitet gjennom pandemien.

Hans Christian Lillehagen

– Med tidvis strenge smitteverntiltak har organisasjonene måttet tenke nytt rundt både aktivitet og sosiale tiltak. For de eldste er det ikke nødvendigvis like lett å delta på digitale aktiviteter, så det er virkelig imponerende hvordan organisasjonene har jobbet for å inkludere alle, sier Lillehagen.

Gode muligheter for å få innvilget støtte

Hittil har godt over 300 prosjekter fått støtte gjennom Aktivitetsprogrammet. Har du en god idé er det fortsatt gode muligheter for å få innvilget støtte. Men du må være rask!

– Det gjenstår rundt 20 millioner kroner i dette programmet, og med løpende tildeling går det kort tid fra man søker til man får svar på søknaden. Tildelingsprosenten i dette programmet er også høy, så har man en god idé er mitt tips å sende av gårde en søknad så fort som mulig, sier Lillehagen.

Bli inspirert av disse prosjektene: