Lilly Ann Elvestad ny styreleder i Stiftelsen Dam

– Jeg gleder meg.

DAM Redaksjonen • 6 mai. 2022
Lilly Ann Elvestad ble denne uken valgt til ny styreleder for Stiftelsen Dam. Til daglig er hun generalsekretær i Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon (FFO). Foto: Lars Opstad/FFO

Stiftelsen Dams styre

  • Generalsekretær Lilly Ann Elvestad – styreleder (Funksjonshemmedes Fellesorganisasjon)
  • Generalsekretær Adrian Kjølø Tollefsen – nestleder (Mental Helse Ungdom)
  • Advokat Hanne Elmenhorst (Den Norske Advokatforening)
  • Assisterende generalsekretær Karsten Aak (Norges Blindeforbund)
  • Forbundsleder Tove Linnea Brandvik (Norges Handikapforbund)
  • Generalsekretær Magne Wang Fredriksen (Multippe Sklerose-forbundet i Norge)
  • Avdelingsleder Brit Olssøn (Norske Kvinners Sanitetsforening)
  • Generalsekretær Britt Inger Skaanes (Norges Parkinsonforbund)
  • Forbundsleder Tom Tvedt (Norsk Forbund for Utviklingshemmede)

– Det er med både stor entusiasme og ydmykhet jeg nå overtar rollen som styreleder for Stiftelsen Dam, sier nyvalgt styreleder Lilly Ann Elvestad.

Hun er til daglig generalsekretær i Funksjonshemmede Fellesorganisasjon (FFO), og har allerede sittet i Dams styre i tre år.

Onsdag denne uken ble hun valgt til ny styreleder for de neste to årene, på Stiftelsen Dams årsmøte. Hun tar over etter Ingrid Stenstadvold Ross, som har ledet styret de siste fire årene.

Rivende utvikling

Elvestad har, som styremedlem, vært med på stor utvikling i stiftelsen. Nå gleder hun seg til å lede arbeidet videre.

– Stiftelsen har hatt en rivende utvikling de siste årene. Det blir nå det nye styrets rolle å bidra til at stiftelsen kan både videreføre og å videreutvikle dette gode arbeidet fremover. Som leder av styret er det min oppgave og ansvar å sikre at styrets arbeid gir merverdi for organisasjonens drift og utvikling fremover, sier hun.

Viktig samfunnsutvikling

Stiftelsen Dam har per nå 45 medlemsorganisasjoner, og omlag 200 søkerorganisasjoner. I 2021 fordelte stiftelsen 454 millioner kroner til 1.151 prosjekter. Bak disse tallene ligger en enorm kraft og innstasvilje fra helsefrivilligheten, og Elvestad tror potensialet er enda større.

– Stiftelsen Dam er summen av alle de fantastiske prosjekter og kunnskapsutvikling som medlems- og søkerorganisasjonene får gjennomført. På denne måten bidrar vi alle med viktig samfunnsutvikling – alt fra det mest lokale og nære, til utvikling av nye nasjonale tilbud og tjenester. Samfunnsverdien av alt dette arbeidet er enorm, og det er ingen tvil om at vi kan få til mer dersom vi får muligheten, sier hun.

Meningsfylt arbeid

Nå gleder hun seg til å ta fatt på arbeidet som ny styreleder.

– Jeg gleder meg til å bli kjent med nye styremedlemmer og starte på et godt og svært meningsfylt arbeid sammen med hele det nyvalgte styret. Vår felles kompetanse og erfaringer skal bidra til å gi stiftelsen både trygge rammer, men også rom for utvikling og endring der det er naturlig.

Gleder seg til samarbeid

Generalsekretær Hans Christian Lillehagen gleder seg til å samarbeide med Lilly Ann Elvestad.

Hans Christian Lillehagen

– Jeg ser fram til tett og godt samarbeid med Lilly Ann. Det er avgjørende for at vi skal greie å oppfylle de strategiske valgene stiftelsen står i, sier han.

Lillehagen tror den ferske styrelederens erfaring og personlige egenskaper vil dra stiftelsen i riktig retning.

– Lilly Ann har lang erfaring fra frivilligheten og jeg er trygg på at styrearbeidet er i de beste hender. Og så er hun veldig hyggelig, det kommer alltid godt med, smiler han.