Ane & Bronky går til filmen

I samarbeid med

Sluttrapport

Sluttrapportsammendrag

[Klikk her og skriv inn sammendraget]

Nasjonal Plan for Astmaskoler (NPAS) har utarbeidet undervisningsmateriell for barn, ungdom og voksne. For barna er undervisningspakken ”Med på det meste!” utviklet med det formål at barna og foreldrene skal lære om sykdommen slik at de mestrer hverdagen med astma. Målsettingen med dette prosjektet var å bygge videre på eksisterende materiell om Ane og Bronky for å lage en tegnefilm. Filmen bygger videre på en pedagogikk med fortellingen som metode for å komme i dialog med barna. Gjennom å benytte 3D teknologi har vi fått erfaring med en ny metode for å produsere tegnefilm. I tillegg ga utvikling av materiellet oss muligheten til å dekke et etterspurt behov om å tilpasse materiellet til en flerkulturell befolkning.

 

Resultatet er animasjonsfilmen ”Trikset”. I filmen møter vi Ane som har astma og hennes hemmelige venn, Bronky. Bronky er en luftakrobat som kan alle de lure triksene om hvordan man kan leve bra med astma. Det er fotballkamp og Ane gleder seg. Kanskje kommer superdribleren Ali? Det Ane ikke vet er at Ali også har astma. Det er duket for spenning og kanskje har Bronky noen triks å lære bort til Ali også.

 

Filmen er utviklet ved hjelp av LMS metodikk med brukere og fagpersoner i likeverdig samarbeid. Ei fokusgruppe ga innspill på hva filmen skulle handle om. Ei referansegruppe har aktivt deltatt i hele prosessen. Filmen er produsert av Stormstudios AS. Det er i tillegg utviklet en veileder for å stimulere til bruk i skole og barnehage.

 

Filmen kan sees på www.naaf.no eller bestilles fra samme sted. Vi håper og tror dette blir et viktig bidrag for barn med astma og deres nettverk.


 

Prosjektleder/forsker

Brit Hov

Detaljer
Program
Rehabilitering (2006)
Prosjektnavn
Ane & Bronky går til filmen
Organisasjon
Norges Astma- og Allergiforbund
Org.ledd
Barnesenteret, Ullevål universitetssykehus HF
Beløp Bevilget
2007: kr 650 000, 2008: kr 650 000
Startdato
01.01.2007
Sluttdato
31.12.2008
Status
Avsluttet