Trener i Norges flotteste aktivitetspark

I Ålesund har innvandrerkvinner fått et eget tilbud om trening i kanskje landets flotteste treningspark.

I samarbeid med

Treningsparken på Tueneset var stappfull da innvandrerkvinner fra Ålesund møtte opp til første trening. Foto: LHL Ålesund, Sula og Giske

Like vest for Ålesund sentrum ligger naturskjønne Tueneset, og her har LHL Ålesund, Sula og Giske gjort underverker for å tilrettelegge naturen for alle.

Blant annet har de etablert gapahuk, de har utbedret stier med tanke på tilrettelegging for funksjonshemmede, og nylig åpnet de en aktivitetspark med ti treningsapparater i området. Samtlige prosjekter er støttet av Stiftelsen Dam.

Samarbeid med voksenopplæringen

Og med ny aktivitetspark ønsket LHL å bidra til at nye grupper kommer seg ut i naturen og i fysisk aktivitet. Dermed etablerte de prosjektet «Apparattrim for innvandrere på Tueneset», og fra og med høsten 2018 møter en rekke innvandrerkvinner opp for å trene på Tueneset.

– Parken er nå tatt i bruk, og med ytterligere støtte fra Extrastiftelsen har lokallaget i samarbeid med byens voksenopplæring satt i gang fysisk trening for innvadrerkvinner, forteller Inger Lise Råket i LHL Ålesund, Sula og Giske.

Har med egen fysioterapeut

Hver onsdag er det trim hvor egen fysioterapeut veileder deltagerne i riktig bruk av apparatene. Apparatene er valgt ut i samarbeid med en fysioterapeut, og flere av apparatene er også tilrettelagt for mennesker som sitter i rullestol.

Allerede på første trening møtte en rekke innvandrerkvinner opp, og det ble en strålende dag på Tueneset.

– Det var en kjempefin opplevelse i dag for oss alle, forteller Inger Lise Råket.

Like ved siden av treningsparken ligger gapahuken med utegrill og benker, også den finansiert av Stiftelsen Dam gjennom LHL. Foto: Hege Bjørnsdatter Braaten

Åpen for alle

Aktivitetsparken, gapahuken og turstien på Tueneset er åpen for alle – døgnet rundt. Inger Lise Råket håper derfor at aktivitetene de gjennomfører i området vil bidra til at flere tar parken i bruk, også på andre tidspunkter. På den måten håper de at også sosiale bånd knyttes.

– Aktivitetsparken er åpen for alle og vi vil derfor anspore til at også andre deltar i aktiviteten. Gjennom felles aktiviteter på tvers av nasjonaliteter vil dette være et tiltak som fremmer arbeidet med integrering, skriver hun i søknaden til stiftelsen.

Etter treningen er planen å nyte et felles måltid rundt utegrillen ved gapahuken, som står like ved siden av treningsparken.

Prosjektleder/forsker

Inger Lise Råket

Detaljer
Program
Ekspress (vår 2018)
Prosjektnavn
Apparat trim for innvandrere på Tueneset
Organisasjon
Landsforeningen for hjerte- og lungesyke
Beløp Bevilget
2018: kr 30 000
Startdato
02.07.2018
Sluttdato
01.01.2020
Status
Avsluttet