Benker og bord i Lerkeskogen

I Lerkeskogen var det optimisme i leiren etter mange måneder uten å kunne samles.

Normalt har Frogner pensjonistforening to møter hver uke innendørs. Dette har ikke vært mulig å gjennomføre i tråd med smittevernregler og covid-19, og medlemmene hadde naturligvis savnet møteplassene.

Optimist

Lørdag 19. juni 2021 var det endelig mulig å møtes på det nye området. Her var det en markering med tale, live musikk, og endelig mulighet for å snakke med de andre medlemmene.

– Markeringen fikk besøk av STASEN – Frogners lokale musikanter. De underholdt med kjente melodier, stort sett på norsk, forteller prosjektleder Jan Torleif Lilletvedt.

STASEN fikk stor applaus for publikum da de avsluttet med Jahn Teigens «Optimist», som passet ekstra godt til anledningen.

Livlig prat

Den nye og oppgraderte plassen i Lerkeskogen gjør det mulig å treffes med mindre restriksjoner, og det gir mulighet for at flere kan bevege seg i og ha glede av nærområdet og naturen.

– På arrangementsdagen var værgudene i godlune, og det varslede regnværet uteble. Det var deilig temperatur og livlig prat rundt bordene, forteller Lilletvedt.

Det er et pågående arbeid som gjøres med å oppgradere området Lerkeskogen. Her gjøres det fortsatt arbeid, både frivillig og i regi av kommunen.

Pensjonistforbundet har fått på plass flere sitteplasser, men også barnehager og skolen har stor nytte av det gjennomførte arbeidet. Videre skal det også jobbes med å forbedre stier og bålplasser, og det skal settes opp både gapahuk og lavvoer.


Søknadssammendrag

Frogner pensjonistforening har under normale forhold to møter for medlemmer hver uke, begge innendørs. Pga COVID19 kan disse møtene ikke avholdes. Mange av våre medlemmer er enslige og blir derfor svært ensomme under de rådende forhold. Vi ønsker derfor å ha en møteplass utendørs hvor det er mindre restriksjoner vedr. møter. Vi ønsker også at våre medlemmer skal bevege seg mer bl.a. ved å gå tur i nærområdet.

I Lerkeskogen, et mindre skogholt som Lillestrøm kommune eier ved Frogner sentrum, er det igangsatt oppgradering og rydding slik at området kan bruker av ulike grupper av befolkningen. Området har til nå vært brukt mest av barnehagene og de yngste elevene på barneskolen. Frivillige grupper som deltar i arbeidet er Frogner pensjonistforening, den lokale lions klubben, Frogner vel og foreldre til barn i barnehagene. Kommunen bidrar med hugging/felling av trær og utbedring/gruslegging av stier i området.

Frogner pensjonistforening ønsker at det anskaffes benker og bord slik at området kan bli et samlingsted hvor eldre kan møtes og nyte medbrakt mat og drikke og samtidig ha en hyggelig samtale.
Benker og bord med plass til 24-30 personer er derfor bestilt hos Aktivum Rælingen, en vernet bedrift i vår nabokommune. Alle benker og bord er laget i materialer som kan stå ute hele året og alle enheter vil bli påsatt skilt i syrefast stål som viser hvem som står bak anskaffelsen.

Prosjektleder/forsker

Jan Torleif Lilletvedt

Detaljer
Program
Frivillighetens program for besøk og aktivitet for sårbare eldre
Prosjektnavn
Benker og bord i Lerkeskogen
Organisasjon
Pensjonistforbundet
Beløp Bevilget
Kr 38.000
Startdato
02.03.2021