Bestemor og barna på krisesenter

I samarbeid med

Søknadssammendrag

Bakgrunn

Barn på krisesentre har mødre, eller fedre, som har måttet reise fra eget hjem på grunn av vold, trusler og utrygge forhold. Barna som kommer til krisesenteret har historier og opplevelser som gjør at mange er traumatiserte. Det er viktig at barna får delta i lek og aktivitet i den tida de er på krisesenteret. Lek er en viktig arena for å bearbeide, samt et fristed fra problemer.Mange barn blir av ulike grunner passive og isolerte på krisesenteret og tilbringer mye tid innendørs. Noen av familiene mister eller kan ikke ha kontakt med familien og savnet etter besteforeldre er for mange stort.

Målsetting

Bidra til at barn på krisesenter opplever mestring og økt livskvalitet gjennom møter med frivillige «besteforeldre» som er tilstede regelmessig og støtter barna i ulike aktiviteter.

Målgruppe

Prosjektets målgruppe er barn som bor på krisesenter, i tillegg til deres mødre/fedre.

Antall personer i målgruppen

60

Beskrivelse av gjennomføring

Redd Barna samarbeider i dag med 12 krisesenter og har i over 150 frivillige i alderen 20- 80+ som arrangerer aktiviteter for barna på sentrene. De frivillige arrangerer regelmessige aktiviteter for barn og mødre/fedre ved krisesentrene. To av våre grupper med frivillige består av besteforeldre i alderen 50-80 + som besøker krisesenteret på ettermiddager for å gjøre det besteforeldre ofte gjør med sine barnebarn. Besteforeldregruppene vil samle både mødre og barna til sang, spill og lek, og de tar har gjerne med noe godt til kaffen. I prosjektet vil vi fokusere på nære aktiviteter der barna kan finne ro, være kreative og få tilbakemeldinger og ros fra våre frivillige. Er det fint vær tas barna med ut i hagen for å leke i sandkassa, huske, grille eller kanskje en runde badminton. Flere hjelper også til med lekser dersom det er behov for det. I prosjektperioden vil vi ha opplæring, veiledning og jevnlige samlinger med besteforeldrene for å bygge en stabil og trygg gruppe med frivillige. Vi vil teste ulike strategier for å rekruttere frivillige.

Fremdriftsplan

I løpet av prosjektperioden vil vi rekruttere frivillige, sørge for at de frivillige får en trygg oppstart med opplæring, førstehjelpskurs og tett veiledning. I løpet av året vil besteforeldrene arrangere jevnlige aktiviteter for barna på krisesenteret.

Sluttrapport

Sluttrapport/artikler (pdf)

Sluttrapportering Dam Helse Bestemor og barna p�� krisesenter 2021.pdf

Prosjektleder/forsker

Ingvild Eidshaug

Detaljer
Program
Helse høst (2019)
Prosjektnavn
Bestemor og barna på krisesenter
Organisasjon
Redd Barna
Beløp Bevilget
2020: kr 310 000
Startdato
01.01.2020
Sluttdato
30.10.2021
Status
Avsluttet