Blåmåkå

Søknadssammendrag

Bussen Blåmåka skal ut på gledesturné! Dette samarbeidet mellom The Flying Seagulls Norge og Norske Kvinners Sanitetsforening vil bringe latter og glede til tusenvis av mennesker rundt om i landet. Basert på erfaringer fra 2020 vet vi hvor mye det kan bety å få en positiv felles opplevelse i en tid med mye isolering. Bussen Blåmåka vil samarbeide med lokale sanitetsforeninger på tur rundt i Norge, og bringe klovning, teater, musikk og magi til noen av de mest sårbare barna.

Klovnene fra The Flying Seagulls har lang erfaring fra humanitært arbeid i internasjonalt kriser, og deres mål er enkelt: De er bare ute etter latteren din.

Målene for dette prosjektet er at barna får oppleve positivitet og glede og mestring i en utfordrende hverdag. Familiene vil få gode felles opplevelser sammen med andre i sitt nærmiljø, på en trygg og smittefri måte. De lokale sanitetskvinnene vil få bedre forståelse og nærmere kontakt med sårbare barn og unge, og The Flying Seagulls vil etablere et nettverk for videre gledesspreding.

Dette prosjektet bygger på profesjonalitet og erfaring, og vil til enhver tid følge gjeldende smittevernregler. Det er lagt opp til at prosjektet vil gjennomføres uten kontakt mellom aktører og deltakere, og det opereres med tre nivåer av smittevern. Målet er å samle mennesker på en trygg måte, men i tider med mye smitte vil Blåmåkas mobilitet gjøre at bussen også kan spille for barn som sitter i sitt eget stuevindu.

Bussen Blåmåkas Gledesturné vil gjennomføre 150 aktiviteter i 2021. Gjennom høy fleksibilitet og strengt smittevern håper vi på å nå ut til opp til 7500 mennesker. Barna vil være involvert med kreative tilbakemeldinger, og med det håper vi på å samle gode data på viktigheten av felles lek og glede i en vanskelig tid.

Prosjektleder/forsker

Bendik Nordgaard

Detaljer
Program
Stimuleringsprogram for helsefrivilligheten
Prosjektnavn
Blåmåkå
Organisasjon
Norske Kvinners Sanitetsforening
Beløp Bevilget
Kr 680.000
Startdato
09.04.2021