DISCO

Psykisk helse og sterke religiøse krefter løftes i spillefilmen Disco.

I samarbeid med

På overflaten virker alt perfekt. 19 år gamle Mirjam er stedatteren til den karismatiske pastoren i menigheten Friheten. Som regjerende verdensmester i disco freestyle dans, og leder av frikirkens ungdomsgruppe er hun kirkens stolthet. Men under VM kollapser hun på dansegulvet, og nederlaget vekker spørsmål og uro i henne.

Hjemme blir hun møtt med at hun må tro mer, tro bedre. Mirjam prøver, men kroppen svikter. I søken etter svar på hvor problemene hennes kommer fra, og i frustrasjon over å ikke bli sett, trekkes hun mot en strengere konservativ menighet. I hemmelighet drar hun på deres sommerleir.

Det er konseptet i spillefilmen Disco, som hadde premiere på norske kinoer 2. oktober 2019. Filmen har allerede blit tvist på Toronto International Film Festival og San Sebastian inernasjonale filmfestival

Stiftelsen Dam har støttet filmen gjennom Mental Helse Ungdom, og hensikten med prosjektstøtten er å bidra til at filmen kan nå ut til ungdomsmiljøer.

Planen er å skape en interaktiv nettside og studiemateriell, som kan følge filmen, blant annet for at ungdom kan dele sine erfaringer knyttet til problematikken som reises i filmen.

Omtaler av filmen:

Her kan du se trailer fra filmen:

Sammendrag

Bakgrunn

DISCO er en kinofilm skrevet og regissert av Jorunn Myklebust Syversen og produsert av Mer Film. Regissør Jorunn Myklebust Syversen er utdannet kunster og gjorde sin første spillefilm HOGGEREN, som regissør og manusforfatter med Mer Film. Parallelt med HOGGEREN har vi jobbet med utviklingen av DISCO. Vi mener at DISCO har potensiale til å bli en viktig film som vil kunne engasjere et ungt kinopublikum, skape debatt og åpne for mange samtaler i offentligheten om psykiske lidelser blant unge. Neste steg er derfor å ta kontakt med Mental Helse Ungdom.

Målsetting

Målet er å ferdigstille produksjonen av filmen og gjennomføre kinolansering. Vi ønsker at unge mennesker skal delta aktivt i prosessen med egne opplevelser og hjelpe oss å utforme filmen. Deres viktigste bidrag er å gjøre filmen relevant for et ungt publikum.

Målgruppe

Ungdom og unge voksne i alderen 14-25 år som er kultur- og filminteresserte og som i mellomstore og større byer over hele landet.

Antall personer i målgruppen

25000

Beskrivelse av gjennomføring

Det viktigste i første fase blir å invitere frivillige til å delta på testvisninger rundt om i landet, hvor vi vil ta med oss tilbakemeldingene, kommentarene og historiene deres inn i ferdigstillelsen av filmen og i utarbeidingen av lanseringen. Gjennom samtalene med testpublikummet ønsker vi også å finne ambassadører som vi kan jobbe med videre gjennom lanseringen også, spesielt i utarbeidelsen av den interaktive nettsiden og andre kampanjeelementer som plakat og trailer, i tillegg til studiemateriell. Vi ønsker at de som har sett filmen i tidlige versjoner skal føle eierskap til det ferdige produktet. I lanseringen av filmen lager vi en turné hvor vi besøker bestemte steder. På denne ruten møter vi de samme frivillige igjen, men de kan ta med familie, venner og medelever til visningene. På disse førvisningene ønsker vi at vårt unge publikum skaper et rom for samtale i kinosalen hvor regissør, skuespillere og nøkkelpersoner er tilstede. Dette er starten på en oppfordring til å dele erfaringene sine på en interaktiv nettside rettet mot målgruppen vår. Etter å ha gjennomført skolevisninger og at filmen har skapt debatt, skal vi tilgjengeliggjøre den på VOD for alle.

Fremdriftsplan

Vi skal invitere frivillige til å delta på testvisninger rundt om i landet. På dette stadiet skal vi rekruttere ambassadører som vi kan jobbe med videre gjennom lanseringen av filmen. Prosjektperioden avsluttes sommeren 2020, men filmens liv vil fortsette med skolekinovisninger og festivalrunder.

Prosjektleder/forsker

Elisa Pirir

Detaljer
Program
Helse vår (2019)
Prosjektnavn
DISCO
Organisasjon
Mental Helse Ungdom
Org.ledd
Mer Film A.S
Beløp Bevilget
2019: kr 800 000
Startdato
12.08.2019
Sluttdato
01.12.2020
Status
Under gjennomføring