Dyrepark-tur

I samarbeid med

Sluttrapport

Sluttrapportsammendrag

[Klikk her og skriv inn sammendraget]

Vest-Agder LTN hadde i året 2007 søkt Helse og Rehabilitering om midler til en sosial tur for medlemmer med familie og venner til en opplevelsestur i Kristiansand Dyrepark. Vi vet at mange trafikkskadde – fritid og yrkesskadde er isolerte og ikke selv kan organisere en tur, har økonomi og ork til å ta sin familie og venner med på å arrangere en tur. Derfor er det så viktig at vi som organisasjon kan prøve å få samlet medlemmer og bli kjent med andre i samme situasjon. Til glede for alle aldersgrupper.

 

Turen skulle være en opplevelsestur, sosial og være noe for ett hvert medlem med deres familier, samt venner. Vi ønsket at dette ble tilrettelagt for alle og enhver. Mange trenger å oppleve noe som vi kan dele med de nærmeste og få truffet igjen andre medlemmer som er med på de sosiale arrangementene LTN Vest-Agder setter i gang.

 

Det er kostbart å få en tur i dyreparken med bespisning, men leder LTN Vest-Agder Asbjørn Olaussen og prosjektansvarlig/nestleder Marianne T. Skeie hadde flere samtaler/mailer med Kristiansand Dyrepark. Asbjørn Olaussen fikk ordnet det så vi kunne invitere 100 personer for de overnevnte innvilgede midlene. Det har aldri vært så mange personer i ett arrangement tidligere for Vest-Agder LTN, men dette var hele styrets mål. Det ble sendt ut invitasjon og så var det bare å ta imot påmeldinger. DETTE klarte vi!! 101 påmeldte fikk vi. Alderen var fra noen måneder til godt over pensjonistenes rekker. Utrolig flott å oppleve. En glad gjeng ble samlet og hele styret møtte opp for å gjøre dagen best mulig for alle.

 

Vi ankom Kristiansand Dyrepark i flott solskinn med leder Asbjørn Olaussen og hans hjelpere, som hadde satt opp banner for å vise oss vei. Undertegnede hadde med Selius,er og delte ut til påmeldte og mange andre som tok veien til dyreparken denne dagen. Vi hadde også for anledningen fått med oss en fotograf som skulle ta noen flotte bilder, til Magasinet, til prosjektet og minner til alle som fikk oppleve denne dagen. Vi ble delt opp i 4 grupper, hvor vi fikk forskjellige masker/capser. Vi gikk da i grupper med egen guide. Utrolig flott og interessant. Det ble is og brus og vi var innom mange av dyrene. Leder Asbjørn Olaussen kommenterte at mange av oss lignet skapningene i burene, men han var ikke høy i hatten da vi kom til ”tarantellene”. Da svettet han godt og var nok barna som var ivrigst. Selv slangene fikk vi hilst og ta på! Julius som alle kjenner var ikke helt velvillig i dag til å vise seg fram, men mange flotte dyr var det. Dagen i dag var veldig spesiell her i Kristiansand Dyrepark. LTN Vest-Agder hadde bestilt akkurat denne dagen, da 4 løvebabyer kom til verden! En spesiell begivenhet. Løveburene var derfor denne dag skjermet fra publikum, noe vi alle aksepterte. Vi gikk/kjørte rundt i 3 timer og så var det bespisning av mexikansk buffe. Bordet var satt av til oss og vi kunne spise så mye vi orket. En fantastisk tur som dyreparken hadde laget i stand for oss. Etterpå kunne alle gå fritt i parken å se seg rundt….. noe undertegnede gjorde i lang tid. Ett vellykket og flott arrangement.

 

Takk til Kristiansand Dyrepark, Takk for midler fra Helse og Rehabilitering og takk til fotograf Tore Larsen-Frivoll for flotte bilder. Alle i styret i LTN Vest-Agder reiste hjem til sitt med en god følelse for flott arrangement vi hadde jobbet for å få til. Styret i LTN Vest-Agder jobber videre med sponsemidler for å kunne finansiere liknende sosial opplevelse. Vi opplevde at det var et meget bra arrangement, fått mye positive tilbakemeldinger og flere har fått nye venner.


 

Prosjektleder/forsker

Marianne T. Skeie

Detaljer
Program
Forebygging (2007)
Prosjektnavn
Dyrepark-tur
Organisasjon
Personskadeforbundet LTN
Beløp Bevilget
2008: kr 35 000
Startdato
01.05.2008
Sluttdato
30.09.2008
Status
Avsluttet