Søknadssammendrag
Bakgrunn for prosjektet
Vi ser et behov for økt samhandling blant våre medlemsfamilier. Vi ser et behov for å heve kunnskapsnivået, skape trygghet og gode nettverk for familiene som har til dels store utfordringer. Vi ser også at avstandene gjør det ekstra utfordrende for familiene i nord å møtes. Vi vil også med dette øke mestringsgleden blant barna samt følelsen av å ikke være så ulik andre barn.
Målsetting for prosjektet
Hovedmål er å skape et gode relasjoner blant våre medlemmer som gjør at både barn og voksne føler seg tryggere i den situasjonen de er i med barn som er kronisk og ofte alvorlig syk. Videre er det et viktig mål å gi disse og informasjon og kunnskap om måter de kan ha en bedre hverdag.
Målgruppe
Hjertesyke barn og ungdom, deres foresatte og søsken.
Antall personer i målgruppen som prosjektet planlegger å nå
120
Beskrivelse av gjennomføring og metode for prosjektet
Prosjektet gjennomføres ved å sette opp et tilpasset program der vi gir rom for sosiale møter innimellom. Dette programmet er uformet ut fra vurdering av behov, samt ønsker og tilbakemeldinger fra medlemmer i regionen. Programmet inneholder både faglige opplegg, friluftsaktiviteter og andre aktiviteter tilpasset alle behov og utfordringer. Det vil være en samlingsleder/koordinator og en del andre frivillige som har ulike ansvar under samlingen. Dette er ansvar for aktiviteter, forelesninger, sosiale møter, barnevakter, sjåfører mv. Det vil også være en frivillig sykepleier til stede. Videre vil det være en del frivillige hjelpere tilgjengelig som kan tre inn der det er behov. Under samlingen vil det hver morgen og hver kveld gjennomføres planleggings/evalueringsmøter blant de som er med på å gjennomføre prosjektet. Dette for å ivareta deltagerne på en best mulig måte.
Fremdriftsplan for prosjektet
November 2018. Samarbeidsmøte. Fordeling av ansvarsområder. Januar 2019. Møte med fastsettelse av program og info/innbydelser. Februar 2019. Det sendes ut innbydelse til samlingen i alle 3 regioner. April 2019. Frist for påmelding. Mai 2018. Organisering av reiser til deltagerne. Kjøreplan utarbeides. Kartlegge spesielle behov. 1.-4. August. Avvikling av samlingen September 2019 evaluering, regnskap og etterarbeid.
Sluttrapport
Målsetting, målgruppe og bakgrunn for prosjektet
Målsetningen var at medlemsfamilier fra regionen skulle få møtes og skape gode relasjoner, støttende samtaler, informasjon og kunnskap om det å leve med hjertebarn i familien.
Beskriv i hvilken grad oppsatte effektmål ble nådd (ref søknadsskjemaet)
Ut fra tilbakemeldingene fra medlemsfamiliene hadde disse stor nytte av familiesamlingen. Våre mål om effekten av samlingen vurderes som oppfylt ved at vi opplever økt aktivitet og økt kunnskap, samt at evalueringen i etterkant viste at samlingen var en suksess på alle måter.
Antall personer i målgruppen nådd av prosjektet
107
Prosjektgjennomføring/Metode
Samlingen ble gjennomført som planlagt med en leder med overordnet ansvar for ledelse og koordinering. Videre var det aktivitetsleder, forelesere, likepersoner + en del andre som var en del av arrangements-staben. Et eget beredskapsteam var også opprettet for å ivareta sikkerheten og prosedyrer ved uforutsette hendelser. Alle i staben deltok på daglige møter for å gå igjennom de ulike gjøremål. I etterkant har leder og likepersoner hatt oppfølging, bistand og samtaler med de medlemsfamilier som ønsker det.
Resultater og resultatvurdering
Resultatet er over all forventning og tilbakemeldingene er at dette er en viktig arena for våre medlemmer. Tilbakemedliger fra deltagere er ønske om å få gjennomført flere slike større samlinger da både de o vi som arrangører ser hvor viktig disse er for våre medlemmer. Vi tar sikte på å forbedre oss på de områder det er forbedringspotensialer og å gjøre fremtidige samlinger endra bedre.
Oppsummering og videre planer
Vi ønsker å få gjennomført flere slike større samlinger fordi vi ser hvor viktig disse er for våre medlemmer. Vi tar sikte på å forbedre oss på de områder det er forbedringspotensialer og å gjøre fremtidige samlinger endra bedre.