Fjorden for alle

Sluttrapport

Sluttrapportsammendrag

[Klikk her og skriv inn sammendraget]

Prosjektet ”Fjorden for alle” fikk tildelt til sammen 31 000,- over tre år, og hadde som mål å igangsette et tilbud om bevegelse og aktivitet på fjorden i Asker til funksjonshemmede, kronisk syke og pårørende ved hjelp av stødig kajakk og kyndige medhjelpere. Når prosjektet nå er iverksatt og vurdert som vellykket, er målet at kajakkgruppa i Asker Skiklubb viderefører dette tilbudet via sine egne rammer og budsjett.

 

Særdeles stødig kajakk og nødvendig sikkerhetsutstyr (for eksempel åresnor og vester med krave) ble innkjøpt, og klubbens unge trenere ble kurset i sjøsikkerhet og følgebåtkjøring.

 

Padlere med særlige behov er medlemmer på lik linje med alle andre medlemmer, men har ”førsteretten” på den stødige kajakken. Fordi det ofte kreves noe ekstra ressurser i forhold til oppfølging er dette også den eneste gruppen i klubben som kan forhåndsreserve kajakk (enten via e-post eller ved hjelp av liste på klubbhuset). Resultatet er at det i dag er (eller har vært) mellom 15-20 brukere som ikke ville fått padlet hadde det ikke vært for tilgangen på denne kajakken. Samtidig har klubbens øvrige medlemmer fått et positivt inntrykk av at klubben kan og skal romme ulike typer brukere – fra konkurransepadlere til padlere som trenger hjelp og støtte, til lands og vanns. Innstillingen til klubbens medlemmer er dermed svært positiv når det gjelder tilrettelegging – både praktisk men også at det er rimelig at det prioriteres økonomisk.

 

Prosjektleder/forsker

Astri Syse

Detaljer
Program
Rehabilitering (2006)
Prosjektnavn
Fjorden for alle
Organisasjon
Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité
Beløp Bevilget
2007: kr 25 000, 2008: kr 3 000, 2009: kr 3 000
Startdato
01.03.2007
Sluttdato
31.12.2009
Status
Avsluttet