For en idrettsglede!

Onsdag er favorittdagen til Viktor (13), for da er det turn!

Det er tryggest å holde i pappa sin lillefinger når du går på line. Foto: Stian Amadeus Antonsen

Det yrer av liv på Kjennhallen i Lørenskog i akerhus. En av de som har gledet seg er Viktor på 13 år.

– Jeg vet ikke om jeg klarer det, sier han.

– Jo, jo, det gjør du, bare hold i fingeren min, beroliger pappa.

Får et bedre liv

Det er få tilbud som er tilrettelagt for barn med fysiske og psykiske utfordringer. Prosjektet «turn for alle» er derfor et etterlengtet tilbud.

– Det første Viktor sa da han kom hjem fra skolen er at i dag er det turn! Dette gleder han seg til hver onsdag, forteller pappa Kristian.

– Vi merker også at han får bedre fremkommelighet og motorikk av å være med her. Han får også utvidet vennekretsen sin her. Ja, han får rett og slett et bedre liv av å være med på dette, forteller Kristian.

Alle får være med på dagens turnøkt! Her strekker stortingsrepresentant Tone Trøen (H) og generalsekretær i Stiftelsen Dam Hans Christian Lillehagen hendene i været. Foto: Stian Amadeus Antonsen

Utrolig verdifullt

Med på dagens besøk i turnhallen er stortingsrepresentant fra Akershus Høyre, Tone Trøen. Hun er svært begeistret for dette tilbudet.

– Det er viktig for alle å utfolde seg fysisk, og da er det viktig at vi som samfunn tilrettelegger for at alle skal kunne gjøre det, forteller hun.

– Vi trenger mer av denne typen tilbud, foreldre som har barn med fysiske eller psykiske utfordringer har en krevende hverdag. All ære til Hammer turn som har fått på plass dette tilbudet, sier hun.

Les sak i Romerikes Blad

Plass til flere

Turn for alle er et tilbud til barn og unge med fysiske og/eller psykiske utfordringer i Lørenskog og omegn.

– Vi har plass til enda flere, så det er bare å ta kontakt dersom noen ønsker å bli med. Vi planlegger også et nasjonalt turnstevne i november, frister daglig leder i Hammer turn, May Gunn Madsen.

Dersom du ønsker å bli med, ta kontakt på dagligleder@hammerturn.no


Sluttrapport

Bakgrunn

Hammer Turn skal være en klubb for alle, og ønsker å utvide tilbudet til barn med nedsatt funksjonsevne uavhengig av diagnose. Målet er å motivere til fysisk aktivitet og bidra til at barna opplever mestring, men vi har også et ønske å tilrettelegge for trening spesielt tilpasset de utfordringer som barnets funksjonshemming medfører.

Oppsummering

Prosjektet har gitt idrettsglede og tilbudet videreføres som ordinært tilbud. Videre planer er å videreutvikle tilbudet til trene flere dager og kunne ivareta flere nivå for utvikling

Prosjektgjennomføring

Prosjektet har blitt gjennomført i turnhall med bruk av matter, skumutstyr og utstyr knyttet mot motorikk. Det er gjennomført i sal med trenere og fysioterapeut

Resultater

Resultatet er idrettsglede og god utvikling. Prosjektet ble avsluttet med en nasjonal konkurranse som satte fokus på turn for alle og at alle kan konkurrere. Resultatet for prosjektet er flere har blitt bevisste på tilbudet og nytteverdien.

Antall personer i målgruppen

10

Sluttrapport/artikler (pdf)

Hammer Turn sluttrapport ExtraStiftelsen..pdf

Prosjektleder/forsker

May Gunn Madsen

Detaljer
Program
Forebygging (2015)
Prosjektnavn
Turn for alle
Organisasjon
Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité
Beløp Bevilget
2016: kr 100 000, 2017: kr 100 000
Startdato
01.01.2016
Sluttdato
31.12.2017
Status
Avsluttet