Forebygge ensomhet blandt eldre

Søknadssammendrag

Dette er et prosjekt som ble starta for å forebygge ensomhet hos eldre. Det ble bestemt at skulle søke om seniormiddag på en godkjent kafé. Vi skal avholde dette en gong i månaden, og vi har søkt om at det kan delta 100 stk. Vi skal avholde dette hver månad med pause om sommeren. Vi planlegger vanlig hverdagsmiddag med kaffi og litt å bite i etterpå. Så skal vi ha opptreden av lokale artister som pensjonistkor, trekkspillklubb og andre lokale artister. Fast på programmet er utlodding av det vi pynter bordene med, og noen ekstra gevinster. Vi vil også ha tema på møtene, som framtidsfullmakt, data og andre aktuelle tema.

Det kom så nye restriksjoner angående Covid, så vi vil starter med julemat for 50 stk den 2. desember kl 14.00. Dersom det blir god respons vil vurdere det en gong til i desember 2020. Vi har ordnet med en pianist som spiller piano for oss, så blir det allsang av julesanger. Deretter kommer blomsterbutikken og lager oppsatser til jul, som vi lodder ut etterpå.

Målgruppe er voksne mellom 65-100 år.

Tidsplan fra desember 2020 til desember 2021.

Det er forventa at vi skal få folk ut for å delta på ei kjekk ettermiddag, og gå hjem med en god følelse av at de har hatt en fin ettermiddag.

Prosjektleder

Hallfrid Kristoffersen

Detaljer
Program
Frivillighetens program for besøk og aktivitet for sårbare eldre
Prosjektnavn
Forebygge ensomhet blandt eldre
Organisasjon
Pensjonistforbundet
Beløp Bevilget
Kr 100.000
Startdato
13.11.2020