Fritids- og aktivitetssenter

Sluttrapport

Sluttrapportsammendrag

En gruppe på ti personer startet i 1992 med rusfri ungdomskafe, ”Loftet Kafe”, i Åkrehamn sentrum

En gruppe på ti personer startet i 1992 med rusfri ungdomskafe, ”Loftet Kafe”, i Åkrehamn sentrum. Dette ble raskt et populert samlingssted.

 

Rusmiljøet blant ungdommen på Vest Karmøy var økende. ”Loftet Kafe” bidro til at miljøet ble splittet. Vi hadde som målsetting å gi ungdommene et rusfritt miljø. Vi skulle drive rusforebyggende arbeid blant barn og ungdom og prøve å engasjere dem med varierende fritidsaktiviteter.

 

Vi gikk til innkjøp av et område hvor vi kunne omregulere en eksisterende hall til et fritids- og aktivitetssenter. Ungdommene fikk komme med forslag og ideer til aktiviteter, tiltak, forandringer og forbedringer. Midlene fra Helse og rehabilitering bidro til en rask oppbygging av dette senteret. Uteområdet ble utbedret og det fremstår nå som et attraktivt område med grillplasser, båtopptrekk, parkeringsplasser, trampoline, krokket-bane, strandvolley-bane, korgball-bane, lekeplass og badeplass. Skatehallen ble lydisolert og fikk bordkledning. Nye ramper ble tegnet og laget av brukerne. Oppholdsrommene ble oppgradert, nye rømningsveier med ramper og trapper ble laget og ventilasjonsanlegg montert. Båten vår ”Lilleskagen” ble innredet, toalett og bysse ble bygget og vi monterte radar og VHF for å øke sikkerheten på turene vi har om sommeren. Lokale entreprenører og byggmestere utførte arbeidene med uteområdet og de bygningsmessige arbeidene. Endel innredningsarbeid ble utført som dugnad.

 

”Fabrikken” samler nå ca 200 personer ukentlig. Mange forskjellige aktiviteter pågår og nye kommer til. Dette er helt i hht vår målsetting.

 

Våre videre planer er å utvikle kaiområdet til båtplasser for utleie. I Fabrikken vil vi arrangere konserter, linketreff og evt. andre arrangement.

Prosjektleder/forsker

Ingvald Brekkå

Detaljer
Program
Forebygging (2002)
Prosjektnavn
Fritids- og aktivitetssenter
Organisasjon
Blå Kors Norge
Beløp Bevilget
2003: kr 700 000, 2004: kr 700 000, 2005: kr 700 000
Startdato
01.01.2003
Sluttdato
31.12.2005
Status
Avsluttet