GAME – miniserie for foreldre om gaming

Søknadssammendrag

Bakgrunn

Hele 96 prosent av guttene og 63 prosent av jentene i alderen 9-18 år spiller spill, for eksempel på PC, Playstation, mobil og nettbrett. Gutter både spiller oftere og bruker mer tid på spilling, særlig fra 10-årsalderen, enn jenter. Dataspill er til stor glede for mennesker i alle generasjoner og kan gi en rekke positive effekter som bedret læring, koordinasjon og sosial trening. Samtidig har de som spiller mye generelt flere psykiske helseplager enn de som spiller moderat eller lite/ingenting, og har et mer problematisk forhold til skolen. Dataspilling er en kilde til konflikt i mange hjem.

Målsetting

Det overordnede, langsiktige målet for prosjektet er at færre barn og ungdom får problemer grunnet dataspilling. Tett knyttet til å nå dette målet vil økt kunnskap om gaming i hjemmet kunne forebygge konflikter mellom foreldre og deres barn, og dermed også faren for problemskapende dataspilling.

Målgruppe

Foreldre/foresatte med barn i alder 9 til 15 år som gamer/spiller dataspill.

Antall personer i målgruppen

50000

Beskrivelse av gjennomføring

Vi ønsker å utvikle en miniserie rettet primært mot foreldre og sekundært deres barn/ungdom. Miniserien vil bestå av 6 episoder hver på 5- 8 minutter. Episodene vil være av «reportasjefilmer», hvor en programleder for eksempel vil oppsøke gamere på et Spillhus, møte en spill-forsker på hans kontor eller prate med ungdom i skolegården.

Fremdriftsplan

2019 3 og 4 kvartal: Avtaleinngåelse samarbeidspartnere, nedsetting av fag- og referansegruppe Utarbeidelse av manus, innspill fra fagpersoner og brukere 2020 1- 2 kvartal: Filminnspilling, klipping, uttesting i referansegruppe 3- 4 kvartal: Lansering av miniserie 2021 1 kvartal: Evaluering, vurdering av videreføring/utvikling av ny miniserie Sluttrapportering

Sluttrapport

Sluttrapport/artikler (pdf)

Sluttrapport – Dokumantarserie om gaming.pdf

Prosjektleder/forsker

Hanne Backe-Hansen

Detaljer
Program
Helse vår (2019)
Prosjektnavn
GAME – miniserie for foreldre om gaming
Organisasjon
Blå Kors Norge
Beløp Bevilget
2019: kr 325 000, 2020: kr 635 000
Startdato
01.09.2019
Sluttdato
01.04.2021
Status
Avsluttet