Gårdsglede for eldre

Søknadssammendrag

Bakgrunnen for prosjektet er at under pandemien har mange eldre som bor på sykehjem vært isolerte. De som alle andre har behov for å være sosiale og oppleve hyggelige ting. Her vil de få være sosiale, få en hyggelig opplevelse og komme seg ut i frisk luft.

Målgruppen er 65 år og eldre som bor på sykehjem og eldrehjem. Mange er oppvokst på gård eller har gjennom livet fått en del gårdserfaring. Kontakt med dyrene på gården vekker ofte gode minner og starter en god samtale.

Deltakerne får en runde på gården hvor de får møte alle dyrene (Hest, vilsau, geit, høner, vaktler, ender, katter og hunder), hest spennes for og de får tilbud om å være med på en liten kjøretur med hest og vogn. For de som ikke er like friske og spreke bringes dyrene til dem. Etterpå samles alle enten i gårdens lavvo som rommer 50 pax eller i et nytt moderne bygg som rommer 60 pax, alt etter hva de ønsker. Her får de servert kaffe og et varmt måltid over en hyggelig prat og litt underholdning.

Målet, basert på erfaringer fra lignende opplegg tidligere er at beboerne som har gjennomført besøk blir mer positive, får noe å snakker om, gjerne ønsker å komme tilbake og at det vekker en indre glød i mange. De som er dement kan komme på historier fra eget liv i det de har fått fysisk kontakt med dyrene.

Prosjektet vil foregå fra juni 2021 til juni 2022, og i den perioden vil det gjennomføres 6 besøk på gården.

Prosjektleder/forsker

Marita Kind Myreng

Detaljer
Program
Frivillighetens program for besøk og aktivitet for sårbare eldre
Prosjektnavn
Gårdsglede for eldre
Organisasjon
Hest og helse
Beløp Bevilget
Kr 30.000
Startdato
05.05.2021