Goalball

Sluttrapport

Sluttrapportsammendrag

Bakgrunnen for prosjektet var å introdusere og skape et tilbud i goalball for synshemmede i Troms

Bakgrunnen for prosjektet var å introdusere og skape et tilbud i goalball for synshemmede i Troms. Goalball er et lagspill med ball beregnet på synshemmede, men hvor også seende kan delta ved at alle spillerne har masker/blindfoldere foran øynene. Goalball er et forholdsvis nytt spill i Norge, men i løpet av de siste årene har det blitt etablert klubber og lag som spiller goalball. Troms Idrettskrets ville ved midler fra Helse og Rehabilitering etablere tilbudet goalball for synshemmede i Troms.

 

Prosjektet var i samarbeid med Blindeforbundet Troms Fylkeslag og Troms Fylkeslag av Assistanse. Målet var å introdusere goalball for synshemmede i Troms, og videre etablere et miljø for goalball med ukentlige treninger. Det var også et mål å bruke prosjektmidlene til å  utdanne dommere og instruktører innen goalball.

 

Prosjektet startet i september 2001 ved å markedsføre goalball som aktivitet. Tilbudet ble i tillegg til media markedsført gjennom våre samarbeidspartnere, andre interesseorganisasjoner og gjennom skoleverket. Målet var å først gjennomføre goalballkurs slik at aktuelle spillere, dommere og trenere fikk en innføring i spillet. I løpet av 2002 ble det forsøkt å arrangere goalballkurs to ganger. Kursene ble godt markedsført og våre samarbeidspartnere jobbet aktivt med å få med deltakere. Det ble også tatt direkte kontakt med aktuelle deltakere. Dessverre lyktes vi ikke med å få nok deltakere på kursene. Alle kurs måtte avlyses på grunn av få påmeldte. Det ble derfor søkt om å få overført prosjektmidlene til 2003, noe som var mulig. I 2003 ble det forsøkt å arrangere goalballkurs to ganger. Men også i 2003 måtte alle kurs avlyses på grunn av få påmeldte.

 

Til tross for god markedsføring har det ikke lykkes å etablere goalball i Troms. Troms Idrettskrets synes dette er beklagelig, men tilbakemeldingene viser at det per i dag ikke er interesse for goalball i fylket. Troms Idrettskrets vil fortsatt jobbe med å markedsføre aktiviteten gjennom andre typer tiltak, som for eksempel aktivitetssamlinger/kurs for synshemmede, og håper å kunne øke interessen for goalball i framtiden.

Prosjektleder/forsker

Ellen Rydningen

Detaljer
Program
Forebygging (2001)
Prosjektnavn
Goalball
Organisasjon
Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité
Beløp Bevilget
2002: kr 60 000
Startdato
01.01.2002
Sluttdato
31.12.2003
Status
Avsluttet