Golf – et lyspunkt i hverdagen

I samarbeid med

Sluttrapport

Sluttrapportsammendrag

[Klikk her og skriv inn sammendraget]

Prosjektet ble startet i 2004 men kom ikke skikkelig i gang før i 2005 og var ment som en hjelp til våre medlemmer til å komme seg opp av godstolen og ut i naturen samtidig som de gjorde noe lystbetont. Vi mente at det å spille golf burde ha en helsebringende effekt på alle som var i stand til å svinge en golfkølle. Takket være det utstyr som er tilgjengelig, er golf en idrett som kan drives av nær sagt alle, uavhengig av fysisk handikap. Av egen erfaring kan jeg bekrefte den fine effekt golf har på helsen generelt og på selvbildet spesielt. Det er viktig for oss som har fått et fysisk handikap å vise andre at vi faktisk kan gjøre noe med livet vårt. Prosjektet gikk ut på å legge til rette for de av våre medlemmer som viste slik interesse, slik at de kom i gang og kunne finne ut om dette var noe for dem. Så langt er våre erfaringer at behovet er der, men det er ikke enkelt å motivere personer som allerede har sittet noen år foran fjernsynet.

 

Prosjektet gikk ut på å kjøpe inn litt utstyr til utlån blant våre medlemmer og kurs både teoretisk og praktisk i golfsporten. Utstyret besto av køller og golfbager, samt golfbiler som er plassert på tre forskjellige baner i vårt distrikt. Banene er Drøbak golfklubb, Oppegård golfklubb og Krokhol golfklubb. Bilene er til gratis benyttelse for medlemmer i LTN-Follo lokallag.

 

Vi har i løpet av disse to år gjennomført teori og praktisk opplæring av ca 15-20 medlemmer hvorav flere har klart prøvene til grønt kort (sertifikat for spill på baner i Norge og utland). Noen av våre medlemmer var golferer før de ble utsatt for skader og har fått oppfriskningskurs av prosjektet. Bilene vi har kjøpt er flittig benyttet av både gamle og nye medlemmer i LTN. Det er også på grunn av bilene vi har fått mange nye medlemmer med i laget. Dette er personer med bevegelseshemming som vi har vært i kontakt med gjennom de respektive golfklubber. Det er personer i alle aldersgrupper og felles er at alle trives med golf.

 

Jeg føler at våre intensjoner med prosjektet har gitt det ønskede resultat, men kunne selvsagt ønsket at flere hadde benyttet seg av tilbudet.

Prosjektleder/forsker

Bjørn Bjørsrud

Detaljer
Program
Forebygging (2004)
Prosjektnavn
Golf – et lyspunkt i hverdagen
Organisasjon
Personskadeforbundet LTN
Beløp Bevilget
2005: kr 229 000
Startdato
01.01.2005
Sluttdato
31.12.2006
Status
Avsluttet