GUCH – i hverdagen

I samarbeid med

Sluttrapport

Sluttrapportsammendrag

[Klikk her og skriv inn sammendraget]

Foreningen for hjertesyke barn (FFHB) er en landsomfattende frivillig organisasjon som skal ivareta interessene for de hjertesyke barna og deres familier. FFHBs medlemmer er:

·        Foreldre/foresatte som har eller har hatt hjertebarn

·        Barn og ungdom med hjertesykdom.

 

Region 1 består av fylkeslagene Oslo/Akershus, Østfold, Hedmark og Oppland og har ca. 300 medlemsfamilier. I aldersgruppen 13-18 år som var målgruppen for dette prosjektet, er det 80 personer. GUCH som er ”Grown up with congenital heart disease” har blitt en stor pasientgruppe som trenger tilrettelegging i hverdagen.

 

Prosjektets hovedmål var å gi gode faglige foredrag til ungdom (GUCH’ere) og sosialt samvær for deltakerne uten at de skulle betale noen høy egenandel for å være med:

·        Foredrag om fysisk aktivitet for barn og unge med medfødt hjertefeil og informasjon om de vanligste medfødte hjertefeil hos barn og ungdom.

·        Foredrag om yrkesvalg for ungdom.

·        Erfaringsutveksling mellom ungdommene og unge voksne

·        Bygge opp sosialt nettverk for ungdom med medfødt hjertefeil

 

Weekendsamlingen var en svært viktig arena for erfaringsutveksling for ungdommene på Haraldvangen. Det var innkvarteringen i hytter og sosialt samvær om kveldene. Lørdag og søndag formiddag var det undervisning. Det var svært gode foredragsholdere og gode muligheter til å stille spørsmål. Det var også forskjellige sosiale aktiviteter som var både utfordrende, fartsfylte og rolige, avslappende.

 

Prosjektet ble gjennomført etter planen og evalueringsskjemaene fra deltakerne viste at det var et svært vellykket prosjekt.

Prosjektleder/forsker

B. Jannicke Stubbene

Detaljer
Program
Rehabilitering (2005)
Prosjektnavn
GUCH – i hverdagen
Organisasjon
Foreningen for hjertesyke barn
Beløp Bevilget
2006: kr 85 000
Startdato
01.01.2006
Sluttdato
30.10.2006
Status
Avsluttet