Hamsuns liv og forfatterskap

Søknadssammendrag

Etter 2 år med kraftige restriksjoner i eldres hverdag er det nå mulighet til å møtes i trygge sosiale omgivelser. Denne perioden har krevende for mange eldre, både fysisk og psykisk. Det er derfor viktig å få deltakerne ut av isolasjon og inn i aktiv deltakelse.

Vårt mål er å aktivisere så mange som mulig til deltakelse i prosjektet gjennom slik at hverdagen og det sosiale livet blir lettere.

Målgruppa er eldre over 67 år i Eidsfjord. Det er også mulig å ha med hjelpere for de som trenger det. Det skal legges til rette for rullestolbrukere.

Aktivitetene blir 3 foredrag om Hamsuns liv og forfatterskap med påfølgende work-shops. Deltakerne får i oppgave å diskutere og besvare en quis om Hamsuns liv. Vi legger til rette for bruk av digitale medier.

Vi skal besøke Sortland hotell hvor Hamsun oppholdt seg i 1911/1912 mens han skrev på boken ” Den siste glæde” Fortsatt finnes dør nr. 10 som var det rommet Hamsund brukte under oppholdet på Sortland. Her skal deltakerne får en orientering om Hamsuns opphold. Deltakerne vil få servert middag.

Det er videre lagt opp til en busstur til Hamarøy og Hamsun-senteret. Vi skal også besøke Hamsuns barndomshjem. Vi får guidet omvisning på begge stedene. Det blir en overnatting på Hamarøy hotell med middag på kvelden. Prosjektet starter 25. april 2022 og forventes sluttført innen 28. mars 2023.

Vi håper med dette prosjektet å øke deltakernes leselyst og søke videre i Hamsuns forfatterskap. Tiltakene vil naturlig stimulere til økt sosial kontakt og skape fremtidige vennskap.

Prosjektleder

Bjørn Pettersen

Detaljer
Program
Frivillighetens program for besøk og aktivitet for sårbare eldre
Prosjektnavn
Hamsuns liv og forfatterskap
Organisasjon
Pensjonistforbundet
Beløp Bevilget
Kr 198.200
Startdato
08.04.2022