Handikapriding

Sluttrapport

Sluttrapportsammendrag

[Klikk her og skriv inn sammendraget]

I Ålesund har det kun vært tilbud om riding med fysioterapeut 1 time i uke. Dette gjør at mange ikke får det tilbudet de ønsker og har behov for. Dette var bakgrunnen for at vi ønsket å gjøre dette prosjektet.

 

Selve prosjektet har vært å kjøpe inn to hester, og trene dem slik at de var klare til å benytte for handikappede. Kostnadene har da lagt på innkjøp, fôr og oppstalling og dekking av kostnader vedrørende treningen. Det var vanskelig og skaffe riktig type hester til en overkommelig pris, så vi kom senere i gang enn planlagt.

 

Vår første hest, Sebastian, fikk vi i februar måned 2008. En nordlandshest med ett godt lynne, og fine bevegelser. Vi fikk startet med treningen med han med en gang, og det var både lærerikt og morsomt. Maximus var hest nr. 2, og han fikk vi først i juni. En trivelig fjording som viste seg og være perfekt for vårt behov. Maximus er også innkjørt på vogn, og det ga oss nye muligheter for de handikappede.

 

Det ble mye jobbing med begge to hele sommeren. Ved skolestart i slutten av august var både vi og hestene klar for innsats. Høsten 2008 har vi i snitt hatt 17 brukere på hestene pr uke. Vi er veldig fornøyd med et.

 

Det har vist seg at det har vært mye vanskeligere å nå frem til brukerne enn vi hadde ventet, og hovedoppgaven vår etter at hestene har vært på plass og i bruk, har vært å jobbe med å nå flere brukere.


 

Prosjektleder/forsker

Eva M. Fladmark

Detaljer
Program
Rehabilitering (2007)
Prosjektnavn
Handikapriding
Organisasjon
Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité
Beløp Bevilget
2008: kr 150 000
Startdato
01.01.2008
Sluttdato
01.04.2008
Status
Avsluttet