Hefte – Ungdom med hjertefeil

I samarbeid med

Sluttrapport

Sluttrapportsammendrag

[Klikk her og skriv inn sammendraget]

I dag er det for første gang flere med medfødt hjertefeil over 18 år enn under 18 år. Dette er på grunn av store fremskritt innen medisin og kirurgi de siste årene. Det har imidlertid skapt en ny gruppe for helsevesenet. Nemlig hjertebarn som blir hjerteungdom og voksne med alvorlige hjertefeil. Disse har i dag ikke noe godt tilbud, verken medisinsk på sykehusene, gjennom oppfølging i kommunene eller på andre områder som informasjon.

 

FFHB ønsket derfor å utvikle et temahefte til denne gruppa som tok for seg de områder de er mest opptatt av, og på en måte som gjør at de tar tak i informasjon og blir engasjerte.

 

Innholdet til heftet ble samlet i løpet av 2005 og 2006, og et ferdig produkt foreligger nå til distribusjon.

 

De første reaksjonene på det ferdige temaheftet har vært veldig positive. Internt er vi også meget godt fornøyd både med innhold og utseende på heftet. Vi føler vi har nådd våre mål med heftet, men den endelige evalueringen av heftet kan bare skje når det har vært i omløp over en periode. Da først vet vi om heftet er etterspurt og om våre hjerteungdommer finner innholdet relevant og nyttig.

Prosjektleder/forsker

Steinar Johansen

Detaljer
Program
Forebygging (2004)
Prosjektnavn
Hefte – Ungdom med hjertefeil
Organisasjon
Foreningen for hjertesyke barn
Beløp Bevilget
2005: kr 115 000
Startdato
01.08.2005
Sluttdato
31.12.2006
Status
Avsluttet