Inkludering av barn med Downs syndrom på KARATESTEVNER

Søknadssammendrag

Bakgrunn

Prosjektet vårt går ut på å inkludere barn på karatestevner på Østlandet og med dette inspirere andre klubber til å gjøre det samme. I paraidrett karate rundt i verden i VM, EM, Premier league, Youth League og lokale stevner i land som Spania, Tyrkia, Tyskland, Italia, Chile heter den konkurranseformen barn og ungdom med Downs syndrom deltar i KATA. Etter å ha trent barn i karate i over 40 år, har vi erfart at få barn med Downs syndrom er inkludert i karatetrening og 0 barn inkludert på karatestevner i Norge. Kampsportforbundet støtter vårt prosjekt 100%.

Målsetting

Prosjektet vårt går ut på å inkludere barn på karatestevner på Østlandet og med dette inspirere andre klubber til å gjøre det samme. å gi dem muligheten til kanskje en gang å delta på et VM, EM, Premire League, osv.

Målgruppe

Barn med Downs syndrom. Prosjektet vårt går ut på å inkludere barn på karatestevner på Østlandet og med dette inspirere andre klubber til å gjøre det samme.

Antall personer i målgruppen

8

Beskrivelse av gjennomføring

Disse barna/ungdommer skal trenes i KATA. Kata er er noe som enhver karateutøver er kjent med. Barna som har vært og fortsatt er hos oss er blitt noe kjent med kata. KATA er bevegelser som er koblet til hverandre og som man utfører alene på gulvet. Enkelt forklart utføres bevegelser som spark, slag, block mens man forflytter kroppen i forskjellige retninger. Alle disse bevegelser er forutbestemt og hører til karatestilarten. Det vil bli brukt god tid for å lære dem de enkleste KATA. Vi tenker at vi vil bruke ett år for å lære dem 1 KATA. Utfordringene med KATA er at det krever mye tid og mye tålmodightet. Derfor tenker vi oss et prosjekt med en varighet på 2 år. Vi tenker at for å få en ønsket effekt og en gradvis fremgang er tiden det beste hjelpemiddel. Eksempler på dette her man se her https://youtu.be/hX2Ti-McrqI https://youtu.be/f-i4rn4tMMY https://youtu.be/3QqKUez5ZvI

Fremdriftsplan

I dag trener barna med Downs syndrom 1 gang i uka (1/2 time). Vi skal øke det til 3 ganger i uka, 45 minutter hver gang. Vi skal ha 2 faste trenere på hver trening. Prosjektansvarlig og prosjektmedansvarlig eller en hjelpeinstruktør. Total 8 utøvere. Delt på jenter og gutter. Hvis vi starter i januar 2022, skal vi kunne presentere dem på deres første ØSTLANDSCUP høsten 2022 og en måned senere i NORGESMESTERSKAP 2022. Dette er helt nytt i Norge.

Prosjektleder/forsker

juan guillermo lopez

Detaljer
Program
Helse høst (2021)
Prosjektnavn
Inkludering av barn med Downs syndrom på KARATESTEVNER
Organisasjon
Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité
Beløp Bevilget
2022: kr 250 000, 2023: kr 250 000
Startdato
01.01.2022
Sluttdato
31.12.2023
Status
Under gjennomføring