Inkluderingslag Modum

Søknadssammendrag

Bakgrunn for prosjektet

Modum FK skal ta et samfunnsansvar i sin region og tilby meningsfylt aktivitet til bosatte flyktninger i kommunen og nærliggende kommuner. Dette gjør vi for å sette inkludering/integrering øverst på dagsorden, vise oss som en god samfunnsaktør og ivareta en gruppe i samfunnet som trenger oppmerksomhet og gode tilbud. Med dette håper vi at bosatte flyktninger vil føle seg inkludert i nærmiljøet sitt, at de kjenner på stolthet gjennom å bære vår logo og være en del av en viktig samfunnsaktør – nemlig fotballklubben.

Målsetting for prosjektet

Målsetningen for prosjektet er å tilby meningsfylt aktivitet til en utsatt gruppe i samfunnet, som trenger rammer, gode tilbud og et felleskap å lene seg på. I tillegg er et svært viktig mål å inkludere deltakerne i samfunnet forøvrig, gjennom å bruke fotballklubbens tilbud og kraft i samfunnet.

Målgruppe

Målgruppe er flyktninger med oppholdstillatelse bosatt i Modum, eller nærliggende steder som har deltatt/deltar i introduksjonsprogrammet hos Flyktningtjenesten

Antall personer i målgruppen som prosjektet planlegger å nå

200

Beskrivelse av tiltak/aktivitet samt gjennomføring av prosjektet

Vi ønsker å tilby 2 fotballtreninger på dagtid i uken i Sparebank1 Hallen i Vikersund hoppsenter. Trener/leder for gruppen er godt kvalifisert med lang bakgrunn fra fotballen. Det serveres mat i forbindelse med hver trening og spillerne får tilgang til garderober, fasiliteter og en varm dusj. Modum FK stiller med utstyr til treningene og klær til deltakerne. Det vil arrangeres fotballkamper mot andre lag gjennom året, samt felles sosiale aktiviteter utenom fotballtreninger.

Fremdriftsplan for prosjektet

Vi ønsker å starte opp første halvdel av 2021, men det finansielle må være på plass først. I forkant av oppstart vil vi sammen med Flyktningtjensten bruke vår invitasjon og komme i kontakt med aktuelle deltakere. Så ved oppstart vil media sette søkelys på dette og vil skape blest om temaet, også er det bare å tålmodig jobbe med å bygge prosjektet opp dit vi ønsker!

Sluttrapport

Målsetting, målgruppe og bakgrunn for prosjektet

I prosjektet har vi truffet målgruppen flyktninger med oppholdstillatelse bosatt i Modum kommune. Vi har hatt tett samarbeid med flyktningstjenesten i Modum kommune og hatt jevnlige dialoger slik at vi kan justere tilbudet ut ifra deltakerne sine behov. Deltakerne har fått meningsfylt aktivitet i form av fotball. I prosjektet sin periode har det blitt et fellesskap med godt humør og mye glede. En av deltakerne har også hatt jobb praksis hos oss som trener for FFO (Fotball fritidsordning).

Beskriv i hvilken grad oppsatte effektmål ble nådd (ref søknadsskjemaet)

Det vi har klart å fått til i høy grad i henhold til oppsatte effektmål er at deltakerne har vært aktive på Modum FK sine kamper. De har også vært på treninger og blitt en del av miljøet i klubben. Samtidig som vi er stolte av at en av deltakerne har hatt språkpraksis hos oss som trener for FFO. Vi skulle ønske at vi kunne klart å fått enda flere av deltakerne med på avslutninger, kick-off og generelt inn i miljøet i kommunen vår. Dette er noe vi tar med oss videre da vi ønsker å fortsette prosjektet så lenge vi klarer.

Antall personer i målgruppen nådd av prosjektet

100

Prosjektgjennomføring/Metode

I løpet av prosjektets varighet har vi gjennomført med med 2 økter hver uke. Vi har hatt noen økter ute når været har vært bra nok til det. Vi har hatt kvalifiserte trenere med lang bakgrunn innen fotball og Modum sin A-trener har også vært med. Før hver økt har deltakerne fått lunsj i form av baguetter, frukt og drikke. Alle som har vært med har fått treningsklær fra klubbens kolleksjon, dette for at de også skulle føle seg som en del av miljøet vårt.

Resultater og resultatvurdering

Med tanke på bakgrunn for prosjektet, gjennomføring og målgruppe så har vi oppnådd de resultatene vi ønsket. Vi har fått til de øktene vi ønsket å gjennomføre, det har vært mange deltakere innom og vi har gitt de en møteplass hvor de kan være sosiale, trene på språkferdigheter, få oppleve mestring og fysisk aktivitet. Som jeg skrev så har det vært mange deltakere innom. Noen har vært faste, mens mange har vært til og fra. Vi skulle ønske at vi kunne vært en større fast gruppe og at vi kunne fått arrangert kamper/vært med på cuper. Samt at i hadde nådd ut til flere personer.

Oppsummering og videre planer

Alt i alt så er vi fornøyd med prosjektet. Vi er veldig fornøyd med at en deltaker har fått språkpraksis hos oss, at deltakerne har vært fornøyde med tilbudet og at vi har klart å gjennomføre slik vi ønsket. Det er gøy å se at de har stilt opp på kamper og treninger i treningsklær som de har fått av oss og at de har blitt en del av miljøet utenfor inkluderingslaget. Videre planer er å fortsette prosjektet. Vi ser at de har behov for det og at de ønsker det. Vi ønsker å nå ut til enda fler, ikke bare de som er tilknyttet flyktningstjenesten.

Prosjektleder

Dennis Zhilivoda

Detaljer
Program
Helse vår (2021)
Prosjektnavn
Inkluderingslag Modum
Organisasjon
Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité
Beløp Bevilget
2021: kr 50 000
Startdato
01.07.2021
Sluttdato
30.06.2022
Status
Avsluttet