Kjelkehockeyskole for barn

Sluttrapport

Sluttrapportsammendrag

[Klikk her og skriv inn sammendraget]

Bakgrunn: Da Norges Ishockeyforbund overtok ansvaret for kjelkehockey i 2004 var det viktig å dra i gang et opplegg, som ga barn et opplegg for hvordan man skal kunne drive kjelkehockey. Det viser seg at dette er en veldig god idrett for funksjonshemmedes motoriske utvikling.

 

Målsetting:Lære barn å spille kjelkehockey. Først og fremst gjennom å beherske bruken av kjelken som et fremkomstmiddel, der man skulle kunne balansere, samtidig som man skiftet retning raskt. Deretter skulle man beherske å bruke den samme kølla, som brukes til å komme fremover med, til også å få med seg og kunne skyte/passe en puck. Gjennom eksiterende ishockeyøvelser lære å forstå spillet ishockey. For deretter å kunne spille i mindre grupper og utvikle dette til å spille på hel bane med fullt lag.

 

Gjennomføring: Opplegget fungerte godt ut i fra det planlagte opplegget, og nye utøvere kom til undervegs og ble raskt integrert på det nivået resten hadde kommet. Gjennomføringen har blitt gjort av trenere med god kunnskap om funksjonshemmede utøvere og et øvelsesutvalg. Opplegget har funnet sted i Ungdomshallen på Jordal, som for 1.5 mill. kroner fra KKD og NIHFs tilskudd, har blitt oppgradert til å bli en god bane for funksjonshemmede.

 

Videre planer: Det lages en DVD med øvelser, utstyr, progresjon, som kan brukes på nye steder hvor det blir etablert kjelkehockey for barn. Opplegget fortsetter nå som et vanlig tilbud i Oslo Kjelkehockeyklubb.

Prosjektleder/forsker

Bjørn Ruud

Detaljer
Program
Forebygging (2005)
Prosjektnavn
Kjelkehockeyskole for barn
Organisasjon
Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komité
Org.ledd
Oslo Kjelkehockeyklubb
Beløp Bevilget
2006: kr 180 000, 2007: kr 90 000, 2008: kr 90 000
Startdato
01.01.2006
Sluttdato
31.12.2008
Status
Avsluttet