Latvia

Sluttrapport

Sluttrapportsammendrag

Bakgrunnen for Sound of Happiness Latvia prosjekt var et gjensidig ønske om å utvide det gode samarbeidet som siden 1998 hadde

Bakgrunnen for Sound of Happiness Latvia prosjekt var et gjensidig ønske om å utvide det gode samarbeidet som siden 1998 hadde utviklet seg mellom Saule dagsenter for utviklingshemmede i Riga og dissimilisgruppen Sound of Happiness i Kristiansand. Sound of Happiness skaffet den gang en del instrumenter for å kunne starte opp et band og senterleder Irina Rulle fikk tak i en dyktig og entusiastisk musikkstudent Sergeis Jegers til å lede bandet og i 1998 kom man i gang for fullt med sang/musikk gruppen Saule un Zvaigznes (Sol og stjerner) eller Sun and Stars som de kaller seg på engelsk. Irina Rulle hadde et brennende ønske om å kunne hjelpe flere barn og ungdommer i Latvia med liknende tilbud.

 

Det ble pekt på at en festival i fire større byer i Latvia med deltakelse av Sun and Stars og Sound of Happiness ville kunne fungere som en øye­ og øreåpner for pårørende til utviklingshemmede, myndighetspersoner og ikke minst gi de utviklingshemmede selv en inspirerende og meningsfull opplevelse.

 

Etter nøye planlegging fra begge sider ble festivalen Viena Muzika Visiem (Together in Music) åpnet med konsert i kultursenteret i byen Ventspils 19. juni 2000.

 

Konsertene hadde på forhånd blitt omtalt i presse, radio og TV og ble godt besøkt­.

 

Under hovedkonserten i Riga ble det offentliggjort at Sun and Stars hadde inngått avtale om å delta med ca. 10 konserter i den årlige New Music Festival og dermed hadde det åpnet seg en unik mulighet til å nå frem til et bredere publikum.

 

Forruten i Ventspils og Riga ble det holdt konserter i Valmiera og Bauska. Bandene spilte individuelt, men hadde dessuten øvet inn en god del fellesnummer, noe som både aktører og publikum opplevde veldig positivt­.

 

Det faktum at Sun and Stars og Saule dagsenter med drahjelp av Sound ofHappiness fikk presentert seg for et bredt publikum har ført til at det er ønsker om å starte opp liknende grupper flere steder i Latvia. Dette er noe Sound of Happiness vil prioritere å hjelpe til med, spesielt opplæring av instruktører, undervisningsmateriell og instrumenter.

Prosjektleder/forsker

Judith Jensen

Detaljer
Program
Forebygging (1999)
Prosjektnavn
Latvia
Organisasjon
Dissimilis Norge
Org.ledd
Sound of Happiness
Beløp Bevilget
2000: kr 40 000
Startdato
01.06.2000
Sluttdato
31.12.2000
Status
Avsluttet